Sensitief leiderschap - business
Exclusief Individueel traject

vanuit sensitief leiderschap
naar het volgende niveau met je bedrijf

Je bent een hoogsensitieve gevestigde ondernemer met passie voor je vak en compassie voor je klanten. Je bedrijf staat en het gaat goed.
Niks te klagen zou je zeggen.

Maar er zit meer in! Je verveelt je. 

Je stelt werk uit, komt niet meer vol energie je bed uit ‘s morgens en je bent niet altijd de vriendelijkste naar je omgeving. Als je zo doorgaat is een bore-out een logisch gevolg. Dat wil je niet.

Je wilt weer ‘aan’ gezet worden. Gemotiveerd zijn om vol energie aan je bedrijf te werken. En met een grote glimlach de dag starten.

Je bent toe aan het volgende level als persoon en met je bedrijf. 
Maar niet in de vorm van meer.

Je wilt een professionalsering- en verdiepingsslag maken en alleen nog werken met de klanten waar jij door uitgedaagd wordt en die jou op waarde schatten.  

Je vind het belangrijk dat jouw uniekheid wordt meegenomen in de ontwikkeling van je bedrijf. Én je weet dat er nog meer winst te behalen is vanuit jouw onderscheidende temperament.

Maar niet op een softe manier. De combinatie sensitiviteit en zakelijkheid moet kloppen. Met een juiste balans tussen inspanning, uitdaging en ontspanning. Je wilt ondernemen op jouw voorwaarden, op een manier die goed voelt. Inclusief de manier waarop je aan sales en marketing doet. 

Dat kan!

Mijn naam is Esther Kaastra, oprichter van HSP & WERK. Ik onderneem al meer dan 7 jaar en heb werkelijk alles geprobeerd. Van online trainingen, webinars, groepsprogramma’s, events met 60+ man, workshop en 1 op 1 coaching aan toe.

Vanuit mijn ervaring en vanuit mijn unieke HSP Profiel, heb ik met HSP & WERK een succesvol bedrijf gebouwd.

Door die ervaring in combinatie met mijn professionaliteit op het gebied van hoogsensitiviteit en werk weet ik precies wat voor jou het beste werkt. Niet dat ik ga zeggen wat je moet doen, maar ik weet hoe je vanuit jezelf op een natuurlijke manier vervuld succesvol kan zijn, zonder last te hebben van heftige emoties die je ontwikkeling blokkeren. Mét een bedrijf dat aansluit bij wie je van nature bent.

Vanuit Sensitief Leiderschap

Vanuit Sensitief Leiderschap kun je je bedrijf zo inrichten en laten groeien dat het moeiteloos voelt, zingevend én uitdagend. Je weet hoe je jezelf altijd weer áán zet.

Praktisch houdt dit in dat je stuurt vanuit je HSP Profiel, KernTalenten, Sterke Punten en interesses. Je stuurt je bedrijf vanuit jouw ‘sweet-spot’ tussen onder- en overprikkeling. Waarbij je in balans blijft en je ook in contact met de ander, de beste versie van jezelf bent. Hierbij kijken we ook de patronen aan die dit proces regelmatig verstoren.

Het is ondernemen vanuit ratio én gevoel en ook de onderstroom nemen we mee. 

Ondernemen op het scherpst van de snede

Ik werk op het scherps van de snede en heb m’n bedrijf daar omheen ingericht. Dit maakt dat ik met de mensen werk waar ik op het moment het meest door uitgedaagd wordt, leiders en ondernemers. Het zijn de mensen die heel actiegericht zijn, open staan voor verandering, altijd willen leren, zelf verantwoordelijkheid nemen én prachtige resultaten boeken.

Het zijn de mensen die willen investeren in hun ontwikkeling en die hun potentieel willen benutten. Ze zien de waarde in van persoonlijke ontwikkeling en gaan een levens veranderend proces door waar ze tijd, geld en energie in stoppen. Ze zijn ook bereid om emotionele patronen aan te pakken, daar lopen ze niet voor weg.

Het maakt ook dat ik continu gemotiveerd werk aan het optimaliseren van m’n bedrijf in de vorm van uitstraling, processen, customer service én coaching vaardigheden. Hiertoe voel ik me gemotiveerd omdat ik het voor de mensen doe die er daadwerkelijk mee aan de slag gaan.

Hét best passende businessmodel bestaat niet. Waar het om gaat is dat jij ook op het scherpst van de snede onderneemt en je toekomst tegemoet gaat. Een goedlopend bedrijf is een logisch gevolg. 

Kiezen voor waar jij helemaal tot je recht komt, de acties nemen in de praktijk om er een daverend succes van te maken is niet gemakkelijk. Je komt jezelf tegen.

De angst voor afwijzing wordt flink getriggerd, emoties komen en gaan als jij je hoofd boven het maaiveld uitsteekt. Juist als HSP. Ik help je bij het doorbreken van die patronen en denk strategisch met je mee. Daar krijg jij tevreden klanten, tijd, geld én energie voor terug.

Het avontuur van je leven en business upgraden naar het volgende niveau, inclusief jezelf tegenkomen en dus ontwikkelen ;-), ga ik graag met je aan!

Over Esther

Mijn naam is Esther Kaastra, in 1982 geboren en getogen in Harderwijk en eigenaar van HSP & WERK.

Het ondernemen en coachen zit in m’n bloed. M’n vader is ondernemer en m’n moeder zat in het onderwijs. Als je generaties teruggaat aan m’n moeders kant zie je een rode draad van ondernemers. M’n drive is groot en met die drive wil ik jou ook stimuleren het beste uit jezelf en je bedrijf te halen, zonder voorbij te gaan aan je natuur.

In de afgelopen jaren heb ik geleerd wat er voor nodig is om een bedrijf te runnen en te laten groeien als ambitieus hoogsensitief persoon. Je wilt snel, graag en het mag groots. Maar je hebt ook een sensitieve kant, en die kan niet altijd aan wat jij met je hoofd bedacht hebt. Er is een juiste balans nodig tussen inspanning en ontspanning, tussen over-  en onderprikkeling om te groeien als persoon én met je bedrijf.

Die juiste balans en je volgende stap in je ontwikkeling kan je alleen creëren als je jezelf goed kent inclusief je hoogsensitiviteit en wanneer je je denken, voelen en doen op één lijn brengt. 

 

 

Voor wie is dit programma?

Dit individuele programma is voor jou als je een ambitieuze gevestigde hoogsensitieve kennisondernemer, coach of consultant, HSP en/of Hb, loopbaan- of andere werkgerelateerde coach. Je bent gedreven én nieuwsgierig. Je gedrevenheid is je kracht, je bent gepassioneerd en gaat voor meer dan 200% resultaat. Je neemt verantwoordelijkheid over je werk én leven. 

Je hebt al veel gedaan aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je hoogsensitiviteit is je ook niet onbekend. 

Je hebt ook al wel eens een businesscoach gehad. Daar heb je veel geleerd. Maar je weet hoe het werkt: coaching is nodig om weer een stap te zetten op de ladder en terugtrekkende beweging te voorkomen. Ook wil je nu de onderliggende blokkades oplossen waarvan je voelt dat ze je in de weg zitten.

Je gaat voor de groei van je bedrijf op jouw voorwaarden. Waarbij groei niet groter en meer betekent. Het gaat om kwaliteit, professionaliteit, en werken met mensen op niveau, met mensen die jouw waarde zien en daarin willen investeren. Zonder dat het jou meer tijd en energie kost.

Je wilt aan de slag met iemand die deze groeistappen al eens heeft gezet met haar bedrijf. En die je doorheeft als je jezelf allerlei verhalen aan het vertellen bent om iets uit de weg te gaan wat wel nodig is. 😉 

Je wilt iemand die je accountable houdt zodat je de acties neemt die nodig zijn. Je weet dat je dat nodig hebt. 

Je bent klaar voor een verdiepingsslag en wilt doorgroeien naar het volgende niveau met jezelf én je bedrijf. 

Wat levert het programma jou op?

In dit programma coach ik jou naar meer succes vanuit m’n zakelijkheid, sensitiviteit én intuïtie. Ik zie wat er voor jou en je bedrijf nodig is om door te ontwikkelen. Daarbij maak ik gebruik van loopbaantheorieën, wetenschappelijke kennis over hoogsensitiviteit, business strategieën én vooral van de voordelen van mijn hoogsensitiviteit, creativiteit, scherpte én intuïtie. Ook ben ik strategisch sterk en wil ik het beste uit jou en je bedrijf naar boven halen. 

Ik ben opgeleid om de patronen die te maken hebben met de angst voor afwijzing en emotionele patronen te doorbreken. Zodat je gemakkelijker, los van wat anderen ervan denken, keuzes maakt die staan voor groei en jouw waarde verzilveren.

Ik zet onder andere coaching, opstellingen, IEMT en praktisch advies in. Je krijgt individuele maatwerk begeleiding in de vorm van 1 op 1 coaching sessies en onbeperkt Voxer support.

Dit levert je het volgende op:

 • Je zet de juiste stappen met je bedrijf die passen bij wie je bent
 • Een stromend bedrijf
 • Vertrouwen in jezelf, je bedrijf én de toekomst
 • Vrije tijd
 • Zingeving, uitdaging én voldoening
 • Rust
 • Je werkt alleen nog maar met en voor mensen waar je energie van krijgt
 • Onafhankelijkheid
 • Een bedrijf op jouw voorwaarden
 • Een waardevol netwerk
 • Meer energie!
Wat leidt tot meer omzet, natuurlijk, afhankelijk van de stappen die jij zet.

inhoud

Ondernemen vanuit wie jij bent
Jij bent de basis van je bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je de antwoorden weet op de vragen: Wie ben ik (inclusief mijn hoogsensitiviteit), hoe wil ik me voelen, wat kan ik, wat vind ik leuk, wat vind ik belangrijk én wat wil ik? 

Ja, ook als ervaren ondernemer blijft je basis van groot belang. Keer daar altijd weer even naar terug, om vanuit daar je toekomst vorm te geven. Anders bouw je een huis zonder fundering. En deze keer doe je dat inclusief je hoogsensitiviteit.

Je leert:

 • Wie jij bent inclusief je hoogsensitiviteit.
 • Waar hoogsensitieve ondernemers tegenaan lopen, en hoe jij dat kunt voorkomen.
 • Wat hoogsensitiviteit betekent, welk type je bent en wat dat betekent voor hoe je onderneemt.
 • Wat jouw unieke kwaliteiten, sterke punten én kerntalenten zijn waarmee je het verschil maakt voor je klanten en onderscheidend bent in jouw markt.
 • Wat het is waarom jij dit doet en ontdekt wat je écht wilt.
 • Hoe je ideale werkende leven eruit ziet en hoe je bedrijf daar aan bijdraagt.

Grenzen verleggen voor meer energie en uitdaging
Waar mag je aan gaan sleutelen de aankomende tijd? In het ondernemen kan het zijn dat je een blinde vlek hebt ontwikkeld. Samen gaan we kijken naar jouw huidige situatie en wat er nodig is om je uit te dagen en je grenzen te verleggen, zodat je elke dag energie krijgt. Veel hoogsensitieve ondernemers zijn namelijk onderprikkeld en verveeld, zonder dat ze het zelf doorhebben.

Je ontdekt:

 • Waar het nu schuurt en wat je te doen hebt om weer in flow te komen.
 • Hoe je je volledige potentieel benut.
 • Je ontdekt welke wensen en behoeften je hebt in je werk, en wat je er aan kan doen om dat te realiseren voor veel meer energie.
 • Waar jouw stretch zit, die je zelf nog niet bedacht hebt of kon hebben.

De basis van je business optimaliseren 
Vanuit een sterke fundering als persoon en de nodige verbouwingsplannen gaan we kijken naar de basis van je bedrijf. Wat is je basis nu en welke basis heb je nodig voor groei?

Je leert:

 • Hoe je jouw doelgroep bepaalt waar je energie van krijgt en waar je door uitgedaagd wordt op dit moment. Dat kan dus anders zijn dan toen je startte of toen je in loondienst werkte.
 • Wie nu je ideale klant is en hoe bereik je die (potentiële) klant vanuit flow en vanuit jouw KernTalenten?
 • Wat je kunt doen om jezelf nog sterker te positioneren in de markt en de klanten binnen druppelen?
 • Hoe je de volgende stap zet in je business voor groei. Hoe heb je tot nu toe je resultaten behaald en wat is er in deze fase nodig om de volgende stap te zetten op het gebied van je producten en diensten, rekening houdend én gebruik makende van jouw talent. 

Jouw groeistrategie bepalen en daar naar handelen

 • Als alles ‘klopt’ en je bedrijf klaar is om te gaan ‘stromen’. Gaan we je groeistrategie bepalen en ga je deze uitzetten. 
 • Let op! Ook op jouw voorwaarden. Niet zoals iedereen dat doet. Het dient bij jou en je klant te passen. Ik daag je wel uit ;-).
 • Waar sta je nu, waar wil je heen en welke stappen ga je zetten de aankomende maanden? Dat breng je in kaart en je bepaald de acties die daarbij horen. Dit doe je deels rationeel maar vooral ook intuïtief. 
 • Ik geeft je adviezen en sturing om de juiste acties in de praktijk te zetten om jouw doelen te halen die in lijn liggen met de groeistrategie van je bedrijf.

Simpele marketing 
Je leert marketing vaardigheden inzetten die bij jou passen als HSP en waarmee jij de groei van je bedrijf realiseert.

Je leert:

 • Simpele marketingvaardigheden toepassen waarmee je de juiste leads aantrekt.
 • Intuïtief je marketing inzetten.
 • Hoe je goede content schrijft vanuit jezelf en hier regelmatig zichtbaar mee bent.
 • Hoe je jezelf en je bedrijf onderscheidend positioneert in de markt.
 • Hoe je dé expert wordt binnen jouw vakgebied.

Samen lossen we de blokkades op die onbewust in de weg staan om de juiste en de juiste hoeveelheid klanten aan te trekken. Daar zet ik vaak opstellingen voor in. De inzichten die je daaruit krijgt dragen bij aan het maken van de juiste keuzes, zodat je bedrijf blijft stromen en de resultaten verbeteren.

Sensitieve sales vaardigheden
Verkopen is een vak apart. Als je van nature geen verkoper bent is het belangrijk om de vaardigheden te leren en deze op jouw manier toe te passen. Verkopen dient goed te voelen voor jou, dat levert resultaten op. In het programma leer je moeiteloos met een goed gevoel verkopen aan jouw ideale klant. Je bent zelfs selectief aan de poort, je wilt alleen met mensen werken waar je energie van krijgt!

Je leert:

 • Een goede prijs vragen voor je diensten.
 • Hoe je snel klanten krijgt.
 • Hoe je een continue stroom aan klanten krijgt.
 • Hoe je jouw ideale klant selecteert.
 • Gespreksvaardigheden om je dienst te verkopen aan je ideale klant.
 • Hoe je binnen komt bij bedrijven, dat vergt een hele andere strategie.
Het doel van het programma is een business die bij jou past. Een stromend bedrijf waar je elke dag energie van krijgt met klanten die jij heel goed kan helpen en daar de vruchten van plukken. Dat vergt actie en (sensitief) leiderschap. Daar help ik je graag bij, daar ben ik namelijk ook van!
 

Ervaringen deelnemers programma

Hoe ziet het programma eruit?

Werkenergieanalyse® 
Het programma start met een persoonlijke Werkenergieanalyse® speciaal voor ondernemers. Je krijgt daarmee inzicht in je bevlogenheidsniveau, energie- en stressbronnen, persoonlijke doelen, energiegevers- en energienemers, werkenergiebalans en jouw persoonlijke flowgrafiek. Je ontvangt een start- en eindmeting. Door het inzetten van de Werkenergieanalyse® weet je direct waar voor jou winst te behalen is.

Startgesprek (Zoom)
Het traject begint met een 1 op 1  startgesprek. Hierdoor wordt het ‘leren kennen’ proces versnelt. Zo komen we ook gedurende de opvolgende meetings sneller tot de kern. Ik denk direct strategisch met je mee om jouw bedrijf en jezelf klaar te maken voor de volgende stap. Ook weet ik precies wat er voor je nodig is op dit moment om je business verder uit te bouwen. Dat gaat overigens niet alleen over businessstrategiën, het gaat vooral ook over jou als persoon. 

8 Individuele coachsessies (Zoom en live wisselen we af, totaal heb je 9 sessies)
Elke maand heb je een individuele coachgesprek met mij van ongeveer  1 uur. Er is aandacht voor waar jij nu staat en wat er nodig is om verder te komen. Ik coach intuïtief en actiegericht. Ik zie je mogelijkheden en weet je daar heen te begeleiden. 

Paardencoaching 
Eén van de coachsessies is een sessie paardencoaching. Esther coacht je dan met behulp van een paard. Het paard geeft je terug wat voor jou op dit moment nodig is om naar je volgende niveau te gaan. Altijd weer een bijzondere, toch wel magische ervaring.

E-learning 
Direct bij aanvang van het programma ontvang je toegang tot de online e-learning van HSP & WERK. Door direct aan de slag te gaan met de theorie en praktische opdrachten ervaar je direct doorbraken. De e-learning dient tevens als naslagwerk om altijd op terug te kunnen vallen. 

Voorbereiding, activatie en reflectie documenten
Om je continu te motiveren in je proces word je gevraagd om elke maand een reflectieverslag te delen in je persoonlijk Google omgeving. Zo kun je nog beter gecoacht worden en zie je beter je vooruitgang. Ter voorbereiding op de coachgesprekken vul je jouw voorbereidingsformulier in. 

Talententesten
Je ontvangt twee talententesten als onderdeel van het traject. Een sterke punten test én een Kerntalentenanalyse. Vanuit deze analyse kun je acties uitzetten om meer vanuit je talent te ondernemen voor het beste resultaat.

Voxer support 
Via de Voxer app, een soort Whatsapp heb je onbeperkt de mogelijkheid om via contact te hebben met Esther. Hierdoor heb je ‘coaching on the job’. Je kunt praktijkcases bespreken, successen vieren of andere zaken voorleggen waar je direct over wilt sparren.

Feedback via Google docs document 
Via een gedeeld Google docs document heb je onbeperkt de mogelijkheid om contact te hebben met Esther. Je kunt hier al je vragen stellen en documenten, communicatie etc. delen voor feedback.

Praktische informatie
Duur: 6 of 12 maanden

Esther Kaastra

Over Esther Kaastra

In 2015 is Esther gestart met haar bedrijf HSP & WERK. Ze startte als ondernemer én als freelancer. Al snel nam ze afscheid van het freelance werk omdat ze het écht op haar manier wilde doen met de mensen van wie ze energie krijgt en die ze écht verder kan helpen. Binnen 2 jaar was HSP & WERK een succesvol zelfstandig bedrijf.

Ondernemen zit in haar genen. Maar niet ten kostte van zichzelf. Op dit moment werkt ze gemiddeld 25 uur per week, kan ze er zijn voor haar gezin én geniet ze van haar vrije tijd. Haar werk staat ten dienste van haar ideale leven. Ze heeft dit bereikt door een combinatie van investeren, coaching, keuzes maken, geloof in wat ze doet en doorzettingsvermogen. Ze volgt altijd een opleiding en wordt continu gecoacht om eruit te halen wat erin zit.

'Alleen als je onderneemt vanuit balans en op jouw voorwaarden, kun je je klanten op de allerbeste manier helpen'

interesse?

Vraag een gesprek aan

Een telefonisch gesprek is onderdeel van de aanmeldprocedure.

Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten. Op basis van de verkregen informatie en in overleg met jou kijken we wat er mogelijk is voor jou en je bedrijf en of Esther je daarin kan coachen.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We meten bezoekers op onze website via Google Analytics, om onze website te verbeteren Het bijhouden van bezoekgedrag is geanonimiseerd en dus niet terug te leiden naar jouw persoon.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Decline all Services
Accept all Services