hoogsensitief leiderschap - hsp en werk

Hoe Annemiek het programma ‘Sensitief Leiderschap’ heeft ervaren

Annemiek Delissen (Academiemanager Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) vertelt hoe zij zich meer bewust werd van haar hoogsensitiviteit en hoe ze het programma Sensitief Leiderschap heeft ervaren.

“Bij de start van het traject had ik nauwelijks tot geen bewustzijn op hoogsensitiviteit en het inzicht wat hoogsensitiviteit voor mijzelf betekent. En met het herkennen en waarderen van mijn eigen emoties en gevoelens, deze waar mogelijk begrenzen of een plek geven.

Tijdens de ‘HSP Career Summit’ ontdekte ik veel ‘HSP-zielsverwanten’. Ik geef toe dat ik vooraf licht sceptisch was omdat ik mij niet in de complete HSP-beschrijvingen herkende en ook wel wars ben van etiketteren. De herkenning is echt heel bijzonder! Ook al is iedereen anders; het gevoel ‘ik mag er zijn met al mijn talenten’ voelde als een cadeau na die dag.”

“Ik sta dichter bij mezelf en daardoor ook dichter bij anderen.”

Wat ik heb geleerd
“Ik heb geleerd wat hoogsensitiviteit voor mij betekent en welke talenten ik nog meer kan verdiepen vanuit dit bewustzijn. Dat ik vanaf mijn eerste stappen, kan vertrouwen op mijn authentieke inzichten en gedragingen. Daardoor ben ik meer relaxt, sta ik dichter bij mezelf en zie ik de ander ook beter.

Tijdens het programma ‘Sensitief Leiderschap’ heb ik door de gerichte methodieken en theorie tijdens de VIP-sessies stappen kunnen zetten om mij bewust te worden van mijn zelfbewustzijn, waardoor ik slagvaardiger kan zijn in mijn leiderschap en me vooral beter kan verbinden door mijzelf te laten zien. Bewustzijnsoefeningen hebben mij opengesteld voor nieuwe inzichten en richting gegeven voor nieuwe doelen. Niet stoppen in de samenwerking met anderen en juist doorpakken waar ik eerder mogelijk ophield. En juist ook om eerder te stoppen, waardoor er voor anderen meer ruimte is om invulling te geven.”

Hoe gaat het nu?
“In de race naar continuering van mijn managementfunctie bij Automotive (HAN University of Applied Sciences), viste ik door reorganisatie helaas achter het net. De reorganisatie pakte heftiger uit. Schoon schip voor velen die al langer op een plek zaten. Ik was even aangeslagen en teleurgesteld. Ik heb 5 maanden keelpijn gehad voordat ik hernieuwd evenwicht hervond en mijn energie weer stroomde. Dat inzicht achteraf is pittig en gaf mij veel inzicht in het bewaken van mijn eigen grenzen en balans. Pijnlijk en zeer leerzaam!

Uiteindelijk ben ik door mijn inzichten via het HSP-traject bij Esther goed beslagen ten ijs mijn sollicitatie-pitches ingegaan. Hierdoor ben ik door zelfinzicht en lef te tonen, sterker uit deze situatie gekomen. Door in mijn eigen kracht, ervaring, HSP-talent en meerwaarde te geloven, lukte het mij om een mooie nieuwe baan te vinden de Academie Built Environment (bouwkunde, grond-, weg- en waterbouwkunde). Ik ben hier erg blij mee en voel mij als een vis in het water bij deze schitterende club mensen. Ook al hebben we elkaar met name ‘op afstand’ ontmoet. Omdat ik in coronatijd aan deze baan begon.”

“Na het afsluiten van mijn executive MBA, waarin persoonlijk leiderschap centraal stond, dacht ik dat ik mijzelf wel kende. Het HSP-traject zat vol verrassingen en was een aanvullende ontdekkingstocht.”

Wat ik bereikt heb
“Door mijzelf en mijn gedrag in diverse situaties beter te kennen, te geloven in mijn kennis en inzichten, en persoon, ben ik in een nieuwe baan op afstand in coronatijd, creatief en in verbinding aan de gang gegaan. Deze bijzondere tijd heeft mijn bewustzijn juist vergroot en hierdoor kon ik beter dan daarvoor, mijn managementrol op mij nemen. De afstand maakt dan minder uit. Ik leerde zo om mij op mijn gemak te voelen en was in staat te leren van creatie-energie door ongemak. Ik kan goed blijven handelen en deins niet terug voor een debat. Dat hoort erbij! Ik ben mij ervan bewust wanneer ik in de rol van de pusher, joiner, de bruggenbouwer of het stille midden zit bij een gepolariseerd thema. Ik weet hoe ik de brandstoftoevoer kan stoppen.

Mijn HSP-kwaliteiten zet ik bewust en gericht in. Met mooie resultaten. Ik maak nu meer het verschil dan daarvoor en breng mensen in beweging of raak hen, zodat beweging en ontwikkeling met elkaar ontstaat.

“Esther weet door de persoonlijke benadering en coaching, vanuit de kennis van hoogsensitiviteit, te raken op de essentie van het eigen inzicht in hoogsensitiviteit.”

De begeleiding
“Het HSP-traject zat vol verrassingen en was een aanvullende ontdekkingstocht. Onder andere naar het over mijn grenzen gaan, daar waar ik me liever niet begaf. Na het afsluiten van mijn executive MBA in 2015, waarin het persoonlijk leiderschap centraal stond, dacht ik dat ik mijzelf wel kende. Esther weet door de persoonlijke benadering en coaching, vanuit de kennis van hoogsensitiviteit, te raken op de essentie van het eigen inzicht in hoogsensitiviteit. Een ervaring die ik niet had willen missen.”

– Annemiek Delissen, Academiemanager bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, University of Applied Sience

 

Ook aan de slag met sensitief leiderschap? Bekijk hier meer informatie over het jaarprogramma dat Annemiek volgde. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig informatie en inspiratie over hoogsensitiviteit in relatie tot loopbaan, persoonlijk leiderschap en ondernemen.

Voornaam*

E-mailadres*

Ja, ik heb het privacyreglement hier gelezen.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We meten bezoekers op onze website via Google Analytics, om onze website te verbeteren Het bijhouden van bezoekgedrag is geanonimiseerd en dus niet terug te leiden naar jouw persoon.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services