Hoe krijg ik ze mee

Hoe krijg ik ze mee?

Het is een vroege dinsdagochtend in een hotel, zo’n 12 jaar geleden, in de linnenkamer tussen de trolleys met verse hotel lakens. Met een groep van 10 dames spreek ik de dagplanning door van de schoon te maken hotelkamers, zo’n 100, voor die dag.

Nadat iedereen aan het werk is gegaan doe ik wat administratief werk en maak ik m’n eerste ronde om bij de dames in te checken hoe het gaat.

Voordat ik bepaal waar te beginnen heb ik intuïtief al een antwoord gekregen dat ik eerst bij Sandra op de 2e etage langs moet gaan.

Op basis van een kort gesprekje, de kwaliteit van schoonmaken en hoe ver ze is weet ik precies hoe ze die dag in haar vel zit en in hoeverre ik haar kamers heb te controleren die dag. Ik ‘weet’ wat haar productiviteit ongeveer zal zijn en hoe dit bijdraagt aan de totale productiviteit. Wat me overigens erg voor de borst slaat, dat woord productiviteit. Ik heb nog altijd met mensen te maken en zo behandelde ik ze ook, stuk voor stuk.

Zonder dat ik me er bewust van was drukte ik op de ‘juiste knoppen’ om gezamenlijk met het team elke dag weer de kamerschoonmaak rond te krijgen.

Heel soms ging dat niet goed en dan stond ik als iedereen al weg was zelf een kamer schoon te maken. Waar zei dan 20 minuten over deden was ik zo 1,5 uur bezig. Ieder z’n talent, zullen we maar zeggen…

Als HSP ‘weet’ jij ook veel, hè?

Elke HSP heeft de gave om op de juiste knoppen te drukken om de omgeving te motiveren, voor elkaar te krijgen wat nodig is om samen tot een resultaat te komen.

Waar het vaak misgaat is dat je er de tijd niet voor neemt om ernaar te luisteren. Omdat je zoveel ideeën hebt die je uit wilt voeren, of omdat er zoveel werk is dat je ziet liggen en dat je vindt dat jij dat zelf het best kunt. En omdat je vaak strategisch denkt en snel gaat, waardoor anderen je niet bij kunnen houden.

Als je niet stilstaat, je je intuïtie niet hoort, kun je er ook niet naar luisteren.

Doe je dit wel, dan zou het fenomeen ‘ik krijg ze niet mee’ wel eens heel simpel voor je opgelost kunnen worden.

Maar je intuïtie gebruiken om ‘ze’ mee te krijgen is niet de heilige graal. Was het maar zo simpel.

Het heeft met veel meer zaken te maken of dat lukt anderen mee te krijgen, zoals jouw unieke HSP Profiel, en de talenten die in je kern al aanwezig zijn en in hoeverre je die benut in relatie tot anderen. Daarnaast is het zetten van heldere doelen, het maken van goede afspraken en je eraan houden ook erg belangrijk. En dan hebben we het nog niet gehad over dynamieken die in een groep kunnen spelen.

Een feit is. It all starts with YOU.

Ik ben benieuwd of jij je al bewust bent van je talenten, en hoe ‘anders’ jij bent.

Voor iedereen is het anders. Het kan zo zijn dat het beter voor je werkt om met een klein team of juist zelfstandig te werken. We zijn allemaal anders. Ook als HSP ben je niet over één kam te scheren.

Wat krijg je intuïtief binnen?

Een eerste stap die je nu al kunt zetten is wat vaker stil staan en luisteren naar wat je omgeving écht nodig heeft en wat jij intuïtief binnen krijgt. En daarnaar handelen.

Wil je met al jouw knoppen aan de slag om dit te rocken? Stuur me dan even een bericht via de contact pagina.

Ik druk er graag op! Haha, ja, moet ik zelf ook even om lachen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig informatie en inspiratie over hoogsensitiviteit in relatie tot loopbaan, persoonlijk leiderschap en ondernemen.

Voornaam*

E-mailadres*

Ja, ik heb het privacyreglement hier gelezen.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We meten bezoekers op onze website via Google Analytics, om onze website te verbeteren Het bijhouden van bezoekgedrag is geanonimiseerd en dus niet terug te leiden naar jouw persoon.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services