Hoe Laura het Sensitief Leiderschap traject heeft ervaren

Hoe Laura het programma ‘Sensitief Leiderschap’ heeft ervaren

Vorig jaar volgde Laura het programma ‘Sensitief Leiderschap‘. We vroegen haar hoe ze het heeft ervaren en wat het haar heeft opgeleverd.

Hoe heb je het Sensitief Leiderschap traject ervaren?
Mijn eigenwaarde ging gelijk omhoog op het moment dat ik begon met het traject. Het was voor mij vooral een hele grote stap dat ik het geld voor mezelf over had om in het traject te stappen. Daarnaast is de constante reminder van het traject gedurende het jaar een hele fijne trigger geweest om niet in mijn comfort zone vast te blijven zitten. De vragen die Esther stelde, of via de oefeningen, waren heel prettig om naar te reflecteren. De andere deelnemers van het traject waren ook heel fijn om mee in verbinding te komen.

Ik sta nu veel meer in mijn kracht en richt mijn leven in op een manier zoals dat bij mij past.

Wat was voor jouw de grootste struggle m.b.t. jouw Sensitief Leiderschap en hoe gaat dat nu?
Mijn grootste struggle was dat ik heel erg dacht dat ik dingen op een bepaalde manier moest doen. Ik heb mezelf veel beter leren kennen het afgelopen jaar. Ik dacht een bepaalde baan nodig te hebben of mezelf een bepaalde levensstijl aan te moeten meten. Dit blijkt achteraf heel erg de verwachting te zijn van wat ik denk dat ‘de maatschappij’ heeft van mij. Ik sta nu veel meer in mijn kracht en richt mijn leven in op een manier zoals dat bij mij past. Ik ben gestopt met beleidswerk in het bedrijf van m’n vader en ben m’n eigen bedrijf gestart als schaduwwerker/ intuïtief begeleider.

Wat was je grootste succes tijdens het traject en wat heeft dat je opgeleverd?
Mijn grootste succes tijdens het traject was dat ik me realiseer dat ik op mijzelf kan vertrouwen en dat ik zelf het beste weet wat ik zelf nodig heb en hoe ik wil leven. Wat er bij mij past kan ik het beste bepalen. Wat dit mij opgeleverd heeft is dat ik mijn keuzes zelf maak en geen bevestiging van mijn omgeving nodig heb.

In hoeverre heb je het resultaat dat jij voor ogen had (op een schaap van 1-10) behaald?
Een 11! Ik heb een ander resultaat behaald dan ik dacht te behalen. Ik had een beeld in mijn hoofd van hoe mijn leven er uit zou moeten zien. Dat is niet gebeurd, want nu leef ik hoe ik wil leven. Het resultaat dat ik voor ogen had heeft zich op een andere wijze gemanifesteerd, op een veel betere wijze.

Het gevoel van eenzaamheid dat ik al mijn hele leven met me mee draag heeft nu een plekje kunnen krijgen.

Zijn er ook andere resultaten geweest die je niet had voorzien?
Jaa, ik ben er achter gekomen dat ik een alleen geboren tweeling ben. Hier was ik zonder Esther niet achter gekomen. Het gevoel van eenzaamheid dat ik al mijn hele leven met me mee draag heeft nu een plekje kunnen krijgen.

Wat zou Esther nog kunnen verbeteren aan het Sensitief Leiderschap traject?
Geen idee, want juist de dingen die mij het meest hebben getriggerd en waar ik mezelf niet in kon vinden, hebben mij het verst gebracht. Het waren dingen waardoor ik meer in mijn eigen kracht kwam te staan. Of omdat het mijn ogen opende naar een andere manier van denken. Of omdat ik het niet zo voelde en het op mijn manier deed en daarmee nog meer op mezelf leerde vertrouwen.

Wat vind je specifiek goed aan de begeleiding van Esther?
De intuïtieve manier van werken van Esther vind ik heel prettig. Ze heeft vaak precies een vraag die mij verder kan helpen, juist omdat ze zelf heel goed weet waar haar kracht ligt. Ze is niet bang om te vertellen hoe zij er over denkt.

Ik ga de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Hoe ga je de toekomst tegemoet?
Ik ga de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Er is zoveel moois uit dit traject voortgekomen. Ik ben gestopt met een samenwerking en ben gestart met m’n eigen bedrijf, en ben helemaal ok met mezelf. Als ik de uitdagingen van het leven met volle moed aan blijf gaan dan heb ik alle vertrouwen dat ik nog heel veel kan blijven leren.

Laura Wiarda

Ben je geïnspireerd door Laura en voel je ook dat je je werk en leven in wilt richten als HSP, op een manier die écht bij je past.
Misschien past het programma ‘Sensitief Leiderschap’ ook wel bij jou. Bekijk hier het programma of plan hier een gesprek met ons in om samen te kijken hoe we je het beste kunnen helpen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig informatie en inspiratie over hoogsensitiviteit in relatie tot loopbaan, persoonlijk leiderschap en ondernemen.

Voornaam*

E-mailadres*

Ja, ik heb het privacyreglement hier gelezen.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We meten bezoekers op onze website via Google Analytics, om onze website te verbeteren Het bijhouden van bezoekgedrag is geanonimiseerd en dus niet terug te leiden naar jouw persoon.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services