ontdek wat je wilt
als hoogsensitieve professional

HSP LOOPBAANCOACHING PROGRAMMA
6 MAANDEN
BOUW JE BESTE BAAN

Heb jij ook het gevoel dat er een vraagteken boven je hoofd hangt? Omdat je niet weet wat je wilt. Dat maakt dat je zwevend door het leven gaat. Je zit continu in je hoofd en het contact met jezelf is spoorloos. Je weet dat dit het niet is, maar wat dan wel? Die vraag blijft zich maar herhalen.

Je bent goed in je werk, maar je mist zingeving. Je werk kost je op dit moment meer energie, dan het je oplevert. Je bent er heel goed in, maar het is geen 100% fit. Je bent op zoek naar werk waar je energie van krijgt en werk dat aansluit bij je talenten. Werk waar je wat doet en mag doen met de signalen die je oppikt. Werk waar jouw creatieve ideeën gerealiseerd kunnen worden. De vraag ‘wie ben ik, wat wil en kan ik’ houd je continu bezig. Het voelt onrustig, zwevend en doelloos. Het maakt je onzeker. Je blijft twijfelen. De ene dag gaat het goed, de andere dag voelt zwaar.

Dit wil je niet meer. Werk mag ten dienste staan van jouw ideale leven, en niet andersom.

Dat kun je bereiken doormiddel van het HSP loopbaanprogramma ‘Bouw je Beste Baan’ waarin je ontdekt wat je écht wilt als hoogsensitieve professional.

Voor wie is dit programma?

Het HSP Loopbaanprogramma ‘Bouw je Beste Baan’ is voor hoogsensitieve personen die zich afvragen wat ze écht willen en wat er past bij hun hoogsensitiviteit. 

Het is voor jou als je nu het gevoel hebt dat je je talenten aan het verspillen bent in je huidige baan.

Je bent je huidige baan ingerold en je hebt nooit bewust de keuze gemaakt voor dit werk, rekening houdend met je sensitiviteit. Je bent er goed in, dus houd je het best een lange tijd vol. Maar heel eerlijk: ligt je hart er?

Je hebt vaak veel en goede ideeën en je ziet wat er nodig is binnen de organisatie om te professionaliseren. Helaas kun je die ideeën vaak niet direct uitvoeren in de praktijk, daar er nog veel meer mensen zijn die er over gaan. Dit kan frustreren en je een beklemmend gevoel geven. ‘Voor wie doe ik dit eigenlijk?’, vraag je jezelf vaak af.

Als deze situatie te lang duurt kan het je op den duur opbreken. Een burn-out of een bore-out is het logische gevolg. Misschien heb je dat zelfs al weleens meegemaakt?

Door de huidige situatie ervaar je onrust, je bent vermoeid, je hebt het gevoel ‘opgesloten’ te zitten. Je verdient waarschijnlijk wel goed, waardoor de stap naar iets anders nog groter wordt. (gouden kooi).  
Je hebt weinig tijd voor, en steeds meer moeite met,  sociale contacten. Want soms voelt het alsof je toneel speelt. Je gezondheid verslechterd. 

Gelukkig kan het ook anders. Omdat je zo veel te bieden hebt als hoogsensitief persoon.

Je kunt ook werk hebben waarin:

 • Jij je talenten optimaal benut.
 • Je ideeën van waarde zijn.
 • Je creativiteit de ruimte krijgt.
 • Je wat mag en kan doen met de signalen die je (onder water) oppikt.
 • Je je vrij en zelfverzekerd voelt.

Zodat je energie krijgt van je werk. En je vuur blijft branden.

Ontwikkeld door Esther Kaastra

Ik weet hoe het is om niet lekker in je werk te zitten, het kost onnodig veel energie. Zelf kreeg ik daardoor op m’n 23ste een kwalitatieve bore-out in combinatie met RSI, doordat ik werk deed dat niet aansloot bij mijn talenten en hoogsensitiviteit.

Destijds ontdekte ik dat ik hoogsensitief ben. Ik las het boek ‘hoogsensitieve personen’ van Alaine Aron en er ging een wereld voor me open. 
Door naar m’n gevoel te luisteren, loopbaancoaching én het implementeren van een ‘HSP proof’ werk en leven, ben ik weer uit het dal geklommen. 

Ik heb me verder ontwikkeld op het gebied van personeel en organisatie, loopbaanadvies, coaching en hoogsensitiviteit. 

Op basis daarvan heb ik het HSP & WERK Loopbaanmodel ontwikkeld. Hiermee ik al vele hoogsensitieve personen begeleidt naar het werk en leven dat écht bij hen past.

Wat levert dit programma jou op?

• Antwoord op je werk en hoogsensitiviteit gerelateerde vragen.

• Rust

• Je weet wat je écht wilt en wat er bij je past als HSP.

• Je begrijpt eindelijk waar het al die tijd niet helemaal klopte en wat er voor nodig is om je werk kloppend te maken. Nu en in de toekomst.

• Zingeving, uitdaging én energie.

• Meer tijd. Je focust je alleen nog op de zaken die er toe doen.

inhoud

Een antwoord vinden op de vraag wat wil ik als HSP is niet makkelijk. Ik zeg altijd, zie het als een 3-D puzzel. Je puzzelt alle kanten op waarmee je rekening houdt met het verleden, het heden en de toekomst. Daarnaast ga je actief acties in de praktijk ondernemen die jouw puzzel ook weer verandert. In combinatie met de antwoorden op de vragen, wie ben ik, hoe wil ik me voelen en wat kan ik, kom je tot bepaalde keuzes in jouw loopbaan, jouw 3D puzzel.

Het is niet gezegd dat dit maar één keuze is. Het gaat om de keuze die bij jou past. En als dat een combinatie is van meerdere banen of een baan en een bedrijf, is dat helemaal oké.

In het loopbaantraject ga je jouw puzzel leggen. Zodat je ontdekt wat je wilt én wat er écht bij je past als hoogsensitief persoon. 

De online omgeving bestaat uit de volgende modulen 

Bouw je Beste Baan

 • Het HSP Loopbaanmodel
 • Wie ben ik?
 • Hoe wil ik me voelen?
 • Wat kan ik?
 • Wat wil ik?

Verbouw je Baan

 • Wat is jobcrafting en hoe kun je het inzetten om je baan te verbouwen;
 • Krijg zicht op hoe je werk je leven beïnvloed;
 • Hoe je in vijf stappen een diagnose maakt van je huidige werksituatie;
 • Hoe je je werk concreet beter passend maakt;
 • Ontdek je wensen en behoeften en onderneem naar aanleiding hiervan direct actie.

Vind je Beste Baan

 • Werkboek LinkedIn ‘Vinden en gevonden worden”;
 • Werkboek ‘Jobmarketing’ inclusief informatie over solliciteren, netwerken, CV opbouw, de arbeidsmarkt en nog veel meer!

Bonussen

 • Diverse unieke CV templates;
 • De module ‘intuïtief werken’ uit het programma ‘Sensitief Leiderschap’;
 • Een beroepskeuzeonderzoek. Je ontvangt een beroepskeuzeonderzoek dat jou inzicht geeft in je persoonlijkheid en de mogelijk passende functies en opleidingen, inclusief koppelingen naar vacatures.
HSP & WERK Loopbaancoaching voor hoogsensitieve professionals

Ervaring van deelnemers

Hoe ziet het programma eruit?

 E-learning ‘Bouw je Beste Baan’
Direct bij aanvang van het programma ontvang je toegang tot de online e-learning van ‘Bouw je Beste Baan’. 

• Twee keer per maand een online mastermind 
Twee keer per maand 
een online mastermind onder leiding van onze HSP & WERK Coach Wendy van Loon.

• HSP & WERK Community
Toegang tot de online HSP & WERK Community. Waar ook Esther aanwezig is voor het beantwoorden van vragen.

• De juiste informatie, testen en tools om te ontdekken wat je écht wilt en wat bij je past als HSP.

Door direct aan de slag te gaan met de theorie en praktische opdrachten ervaar je al snel inzicht in het waarom van waar je nu staat en wat je in de toekomst wil veranderen.

Je behoud twee jaar toegang tot de online omgeving. 

Investering

De investering is € 2997,- excl. BTW. 

Het is ook mogelijk om in termijnen te betalen. De investering is dan 6 x € 497,- excl. btw. 

Ben je er klaar voor
om te ontdekken wat je
écht wilt?

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil met het programma Sensitief Leiderschap?
Het is een klein onderdeel van het totale programma Sensitief Leiderschap en er zit geen individuele coaching, een Kerntalentenanalyse en alle andere programma’s bij . Het is een mooie eerste stap als het HSP & WERK jaarprogramma – Sensitief Leiderschap nog een brug te ver is in relatie tot jouw proces of de investering die ermee gepaard gaat.

Ik wil het voorleggen bij mijn werkgever, hoe zit het dan met de prijs en de duur van het aanbod?
Natuurlijk begrijp ik dat je het bij je werkgever wilt neerleggen. Gebruik daarvoor het document dat je hier kunt downloaden. Wil je daarover met ons in gesprek? Plan dan hier even een gesprek in. We zijn ook altijd bereid om het gesprek met je werkgever aan te gaan.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan het programma?
Gemiddeld ben je 1-2 uur per week bezig met het programma. Afhankelijk van hoeveel tijd je maakt voor jezelf kun je er natuurlijk meer tijd aan besteden. Het is aan te raden om elke week tijd voor jezelf in te plannen om ermee bezig te zijn. De ervaring leert dat je er ook zonder concreet aan de opdrachten te werken in de praktijk mee bezig bent. Het is een proces van bewustwording en ontwikkeling in je werk en leven.

Wanneer zijn de online masterminds?
De online meetings/ masterminds zijn doordeweeks, overdag, op verschillende tijden en momenten in de week. Kun je er een keer niet bij zijn in verband met je werk, is het altijd mogelijk om de opname te bekijken. 

Zijn er subsidies of iets dergelijks waardoor ik het traject (deels) kan financieren?
Je kan het aan je werkgever vragen om te financieren. Voor hen zijn de kosten fiscaal aftrekbaar. We werken niet met subsidies en ook niet met het UWV. 

Ik twijfel of dit programma bij me past
Heb je twijfels, wil je even overleggen? Neem dan contact met ons op. Plan hier een gesprek in of mail naar contact@hspenwerk.nl.

Staat je vraag er niet bij?
Mail dan naar contact@hspenwerk.nl of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Wendy van Loon

Over Wendy

Wendy is hoogsensitief en loopbaancoach. Wanneer je met haar samenwerkt zal ze je telkens aanmoedigen om je nieuwsgierigheid en verlangens te volgen. Experimenteren, doen, vallen, balen, trotseren, opstaan en doorgaan horen daarbij. Ze luistert, volgt jouw tempo en helpt je te zien. Wie wil jij zijn en wat roept jou? Voel je welkom om het met haar te delen.

Wendy geeft je speelruimte om zelf te ontdekken hoe je je pad verder wilt gaan bewandelen. Ze stelt zich in de ruimte die ze geeft zeer integer en bescheiden, observerend, luisterend op. Ze spiegelt, reflecteert, geeft tools, handreikingen om je plaatje inzichtelijk te maken. Ze help te filteren, inspireert, geeft rust, vertrouwen en neemt de tijd met jou je ‘toekomstplan’ helder en in de basis gebruiksklaar te maken zodat jij je pad verlicht en met nieuwe energie kan gaan vervolgen. Mariette, oud deelnemer HSP & WERK jaartraject.

"Als je blijft denken wat je wilt doen,
zal je het niet doen"
- Erasmus -

heb je een vraag?

Vul bijgaand formulier in.

We nemen spoedig contact met je op!

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens volgens
ons privacyreglement.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We meten bezoekers op onze website via Google Analytics, om onze website te verbeteren Het bijhouden van bezoekgedrag is geanonimiseerd en dus niet terug te leiden naar jouw persoon.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Decline all Services
Accept all Services