Bouw je Beste Business
Jaarprogramma

Dit is hét ondernemersprogramma voor jou als ambitieuze en gedreven hoogsensitieve ondernemer die zijn of haar hoogsensitiviteit positief wil benutten, ten behoeve van de ontwikkeling van jezelf, je klant én je bedrijf. 
Je weet dat je hoogsensitief bent, maar hebt het nog niet volledig kunnen omarmen en bewust ingezet in je bedrijf. Hierdoor mis je een fundering, omdat je hoogsensiviteit je temperament is, je natuur.

Je wilt je bedrijf zo vormgeven dat het ook aansluit bij je hoogsensitieve zijn, maar niet op een softe manier. De combinatie sensitiviteit en zakelijkheid moet kloppen. Met een juiste balans tussen inspanning, uitdaging en ontspanning. Je wilt ondernemen op jouw voorwaarden, op een manier die goed voelt. Inclusief de manier waarop je aan sales en marketing doet. Alleen op die manier kun je doorgroeien naar jouw volgende level en je bedrijf onderscheidend positioneren in jouw markt. Daar is vast een zeer klein percentage hoogsensitief die er optimaal gebruik van maakt. 

Herken je dit?

– Sommige klanten zijn vervelend en raken me, dat kan ik vervolgens moeilijk loslaten.
– Het lukt me niet om de juiste tone of voice te vinden in m’n marketing.
– Ik heb een bedrijf maar het lukt me niet om mezelf neer te zetten als ‘de expert’. 
– Ik hebt moeite met zichtbaar zijn.
– Anderen houden me niet bij.
– Soms twijfel ik of dit wel het bedrijf is dat écht bij me past. Misschien past het wel maar moet het anders? Zo houd ik het niet vol.
– Ik heb een bedrijf naast m’n baan en de combinatie is te veel, waardoor ik er gevoelsmatig voor niemand 100% kan zijn. Ik wil het liefst volledig ondernemen.
– Ik bent regelmatig overprikkeld, waardoor ik zonder dat ik het wil snauw tegen m’n naasten.
– Ik ben mega ambitieus en houd van uitdaging, waardoor ik soms in zeven sloten tegelijk spring. Dit heb ik nodig, maar het is soms ook te veel, dat geeft stress. Hoe kan ik nou focus houden zonder me te vervelen of gestrest te raken?
– Er zit meer in me dan eruit komt. 
– Ik wil écht m’n eigen bedrijf in plaats van werken als interim of zzpér per uur.
– Ik zie, voel en weet meer, maar kan dat niet optimaal benutten in m’n werk.
– Iets maakt dat het niet stroomt in m’n bedrijf, maar ik kan m’n vinger er niet opleggen.
– Het is gewoon tijd om m’n hoogsensitiviteit te omarmen!

Heel herkenbaar allemaal!
Het ondernemen is één groot avontuur. Maar als hoogsensitief en dus gevoelig persoon heb je wel een stevige basis nodig. Anders val je om. Ook zijn er soms hobbels te nemen waar je alleen met kennis niet uit komt. Goede coaching en een schop onder je kont is dan wat je nodig hebt.

Dit alles kan niet zonder aandacht te besteden aan wie je van nature bent. Hoogsensiviteit is je temperament, je wordt ermee geboren. Als je daar aan voorbij gaat heb je het gewoon erg lastig.  
Je hoeft er niet mee te koop te lopen, het is vooral belangrijk dat je weet wat het is, wat voor type je bent en hoe je het in je voordeel kunt inzetten. Vervolgens kun je vanuit daar de volgende laag versterken en zo je beste business bouwen. Een business vanuit wie je bent en hoe je je wilt voelen, niet vanuit wat je wilt, vanuit je hoofd. Een business in aligment is het doel.

Dit programma ‘Bouw je Beste Business’ helpt je daarbij.

Even voorstellen

Mijn naam is Esther Kaastra, 37 jaar, geboren en getogen in Harderwijk en eigenaar van HSP & WERK.

Het ondernemen en onderwijzen zit in m’n bloed. M’n vader is ondernemer en m’n moeder zat in het onderwijs. Als je generaties teruggaat aan m’n moeders kant zie je een rode draad van ondernemers. M’n drive is groot en met die drive wil ik jou ook stimuleren het beste uit jezelf en je bedrijf te halen, zonder voorbij te gaan aan je natuur.

In de afgelopen jaren heb ik geleerd wat er voor nodig is om een bedrijf te runnen en te laten groeien als ambitieus hoogsensitief persoon. Je wilt snel, graag en het mag groots. Maar je hebt ook een sensitieve kant, en die kan niet altijd aan wat jij met je hoofd bedacht hebt. Er is een juiste balans nodig tussen inspanning en ontspanning, tussen overprikkeling en onderprikkeling om te groeien als persoon én met je bedrijf.

Die juiste balans en je volgende stap in je ontwikkeling kan je alleen creëren als je jezelf goed kent inclusief je hoogsensitiviteit en wanneer je je denken, voelen en doen op één lijn brengt. Ik help je graag!

 

 

Voor wie is dit business programma?

Dit business programma is voor jou als je een ambitieuze hoogsensitieve ondernemer bent. Je bent gedreven én nieuwsgierig. Je gedrevenheid is je kracht, je bent gepassioneerd en gaat voor meer dan 200% resultaat. Je neemt verantwoordelijkheid over je werk én leven. 

Je gaat voor de groei van je bedrijf op jouw voorwaarden. Waarbij groei niet altijd groter en meer betekent. Het kan ook zijn dat je een bedrijf hebt met veel personeel en je juist kleiner wilt zijn om lekker te leven. Je wilt in ieder geval beginnen bij jezelf. Niet met een ‘marketing – truc’. Je wil ondernemen vanuit wie jij bent met de mensen die jouw waarde zien.

Naast de ontwikkeling van je bedrijf sta je ook open voor de ontwikkeling van jezelf. Dat gaat immers hand in hand.

Dit doe je liever niet alleen. Je wilt aan de slag met iemand die deze stappen al eens gezet heeft, iemand die er wat voor over heeft om op alle fronten resultaten met jou te behalen! 

Je bent klaar voor een verdiepingsslag en wilt doorgroeien naar het volgende niveau met jezelf én je bedrijf, in welke vorm dan ook. 

Wat levert het programma jou op?

In dit jaarprogramma werk ik met jou vanuit m’n zakelijkheid, sensitiviteit én intuïtie. Ik ziet wat er voor jou en je bedrijf nodig is om door te ontwikkelen. Daarbij maak ik gebruik van loopbaantheorieën, wetenschappelijke kennis over hoogsensitiviteit, business strategieën en vooral mijn hoogsensitiviteit én intuïtie. Ik zet onder andere coaching, paardencoaching, opstellingen en praktisch advies in. Je krijgt individuele maatwerk begeleiding in de vorm van 1 op 1 coaching sessies, én er is een groepselement dat zorgt voor de voor jou beste leerervaring én resultaten. 

Dit levert je het volgende op:

 • Je zet de juiste stappen met je bedrijf die passen bij wie je bent
 • Een stromend bedrijf
 • Vertrouwen in jezelf, je bedrijf én de toekomst
 • Vrije tijd
 • Zingeving, uitdaging én voldoening
 • Rust
 • Je werkt alleen nog maar met en voor mensen waar je energie van krijgt
 • Onafhankelijkheid
 • Een bedrijf op jouw voorwaarden
 • Een waardevol netwerk
 • Meer energie!
Previous
Next

inhoud

Ondernemen vanuit wie jij bent
Jij bent de basis van je bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je de antwoorden weet op de vragen: Wie ben ik (inclusief mijn hoogsensitiviteit), hoe wil ik me voelen, wat kan ik, wat vind ik leuk, wat vind ik belangrijk én wat wil ik? 
Ja, ook als ervaren ondernemer blijft je basis van groot belang. Keer daar altijd weer even naar terug, om vanuit daar je toekomst vorm te geven. Anders bouw je een huis zonder fundering. En deze keer doe je dat inclusief je hoogsensitiviteit.

Je leert:

 • Wie jij bent inclusief je hoogsensitiviteit.
 • Waar hoogsensitieve ondernemers tegenaan lopen, en hoe jij dat kunt voorkomen.
 • Wat hoogsensitiviteit betekent, welk type je bent en wat dat betekent voor hoe je onderneemt.
 • De mindsets die je nodig hebt om sensitief succesvol te ondernemen.
 • Wat jouw unieke kwaliteiten, sterke punten én talenten zijn waarmee je het verschil maakt voor je klanten en onderscheidend bent in jouw markt.
 • Wat het is waarom jij dit doet en ontdekt wat je écht wilt.
 • Hoe je ideale werkende leven eruit ziet en hoe je bedrijf daartoe kan bijdragen.

Grenzen verleggen voor meer energie en uitdaging
Waar mag je aan gaan sleutelen de aankomende tijd? In het ondernemen kan het zijn dat je een blinde vlek hebt ontwikkeld. Samen gaan we kijken naar jouw huidige situatie en wat er nodig is om je uit te dagen en je grenzen te verleggen, zodat je elke dag energie krijgt. Veel hoogsensitieve ondernemers zijn namelijk onderprikkeld, zonder dat ze het zelf doorhebben.

Je leert:

 • Hoe je in vijf stappen een diagnose maakt van je huidige werksituatie .
 • Hoe je jobcrafting inzet om je business altijd passend te maken.
 • Hoe je je volledige potentieel benut.
 • Je ontdekt welke wensen en behoeften je hebt in je werk,  en wat je er aan kan doen om dat te realiseren voor veel meer energie.

De basis van je business optimaliseren 
Vanuit een sterke fundering als persoon en de nodige verbouwingsplannen gaan we kijken naar de basis van je bedrijf. Wat is je basis nu en welke basis heb je nodig voor groei?

Je leert:

 • Hoe je jouw doelgroep bepaalt waar je energie van krijgt en waar je door uitgedaagd wordt op dit moment. Dat kan dus anders zijn dan toen je startte of toen je in loondienst werkte.
 • Wie nu je ideale klant is en hoe bereik je die (potentiële) klant?
 • Wat je kunt doen om jezelf nog sterker te positioneren in de markt?
 • Hoe je de volgende stap zet in je business voor groei. Hoe heb je tot nu toe je resultaten behaald en wat is er in deze fase nodig om de volgende stap te zetten op het gebied van je producten en diensten, rekening houden én gebruik makende van jouw talent. 

Jouw groeistrategie bepalen en daar naar handelen

 • Als alles ‘klopt’ en je bedrijf klaar is om te gaan ‘stromen’. Gaan we je groeistrategie bepalen en ga je deze uitzetten. 
 • Let op! Ook op jouw voorwaarden. Niet zoals iedereen dat doet. Het dient bij jou en je klant te passen. 
 • Waar sta je nu, waar wil je heen en welke stappen ga je zetten de aankomende maanden? Dat breng je in kaart en je bepaald de acties die daarbij horen. Dit doe je deels rationeel maar vooral ook intuïtief. 
 • Ik geeft je adviezen en sturing om de juiste acties in de praktijk te zetten om jouw doelen te halen die in lijn liggen met de groeistrategie van je bedrijf.

Simpele marketing 
Je leert marketing vaardigheden inzetten die bij jou passen als HSP en waarmee jij de groei van je bedrijf realiseert.

Je leert:

 • Simpele marketingvaardigheden toepassen waarmee je de juiste leads aantrekt.
 • Intuïtief je marketing inzetten.
 • Hoe je goede content schrijft vanuit jezelf.
 • Hoe je jezelf en je bedrijf onderscheidend positioneert in de markt.
 • Hoe je dé expert wordt binnen jouw vakgebied.

Samen lossen we de blokkades op die onbewust in de weg staan om de juiste en de juiste hoeveelheid klanten aan te trekken. 

Sensitieve sales vaardigheden
Verkopen is een vak apart. Als je van nature geen verkoper bent is het belangrijk om de vaardigheden te leren en deze op jouw manier toe te passen. Verkopen dient goed te voelen voor jou, dat levert resultaten op. In het programma leer je moeiteloos met een goed gevoel verkopen aan jouw ideale klant. Je bent zelfs selectief aan de poort, je wilt alleen met mensen werken waar je energie van krijgt!

Je leert:

 • Een goede prijs vragen voor je diensten.
 • Hoe je snel klanten krijgt.
 • Hoe je een continue stroom aan klanten krijgt.
 • Hoe je jouw ideale klant selecteert.
 • Gespreksvaardigheden om je dienst te verkopen aan je ideale klant.
 • Hoe je binnen komt bij bedrijven, dat vergt een hele andere strategie.
Het doel van het programma is een business die bij jou past. Een stromend bedrijf waar je elke dag energie van krijgt. Dat vergt actie en leiderschap. Daar help ik je graag bij, daar ben ik namelijk ook van!

Ervaringen deelnemers programma

Hoe ziet het programma eruit?

Werkenergieanalyse® 
Het programma start met een persoonlijke Werkenergieanalyse® speciaal voor ondernemers. Je krijgt daarmee inzicht in je bevlogenheidsniveau, energie- en stressbronnen, persoonlijke doelen, energiegevers- en energienemers, werkenergiebalans en jouw persoonlijke flowgrafiek. Je ontvangt een start- en eindmeting. Door het inzetten van de Werkenergieanalyse® weet je direct waar voor jou winst te behalen is.

Start- en slotgesprek (Skype)
Het traject begint met een startgesprek. Door het inzetten van een persoonlijk gesprek met Esther. Hierdoor wordt het ‘leren kennen’ proces versnelt. Zo kom je ook gedurende de Skype meetings sneller tot de kern. Ik denk direct strategisch met je mee om jouw bedrijf en jezelf klaar te maken voor de volgende stap. Het programma wordt ook afgesloten met een persoonlijk gesprek met mij inclusief een strategie voor jouw toekomst met je bedrijf.

4 Live masterclasses
Elk kwartaal kom je naar de live Masterclass op een prachtige locatie centraal in Nelderland. Daar ga je aan het werk met jou en je bedrijf, met behulp van onder andere coaching,  opstellingen, paardencoaching, masterminds met de andere deelnemers. En het doen van oefeningen en het maken van opdrachten. De sfeer is te omschrijven als ongecompliceerd, verdiepend en leerzaam, soms ook magisch. Het samenkomen met ander hoogsensitieve ondernemers is alsof er een laag wegvalt. Er is direct verbinding. 

8 Individuele coachsessies (Skype) (10 in totaal)
Naast de persoonlijke coachsessies heb je elke maand een individuele coachcall met mij van ongeveer 30-45 minuten. Er is aandacht voor waar jij nu staat en wat er nodig is om verder te komen. Ik coach intuïtief en actiegericht. Ik zie je mogelijkheden en weet je daar heen te begeleiden. 

6 Acceleratiedagen
Elk kwartaal organiseert ik een online acceleratiedag. Op die dag ga je thuis gefocust werken aan je bedrijf. Online komen we twee keer samen met de hele groep om te bespreken waar je tegenaan loopt.

11 Online Masterminds
Elke eerste dinsdag van de maand komen we online samen om je strategie te bespreken voor de aankomende maand. We delen kennis en uitdagingen en leren van elkaar. 

E-learning 
Direct bij aanvang van het programma ontvang je toegang tot de online e-learning van HSP & WERK. Door direct aan de slag te gaan met de theorie en praktische opdrachten ervaar je direct doorbraken. De e-learning dient tevens als naslagwerk om altijd op terug te kunnen vallen. 

Online discussiegroep
De online omgeving biedt ook een discussiegroep waarin je samen met de andere deelnemers kan participeren. Je kan praktijksituaties voorleggen, vragen stellen, advies vragen en geven. Op deze manier leer je nog meer van elkaar. 

Voorbereiding, activatie en reflectie documenten
Om je continu te motiveren in je proces word je gevraagd om elke week een reflectieverslag te delen. Zo kun je nog beter gecoacht worden en zie je zo beter je vooruitgang. Ter voorbereiding op de coachgesprekken stuur je jouw voorbereidingsformulier in. Zelf schrijf je maandelijks je activatiedocument om de juiste focus en mindset uit te zetten om te kunnen realiseren. 

Talententest
Je ontvangt een talententest als onderdeel van het traject. Vanuit deze analyse kun je acties uitzetten om meer vanuit je talent te gaan werken. 

Literatuur
Ter ondersteuning van je persoonlijke en professionele leerproces ontvangt je diverse literatuur. 

Investering
€ 550,- per maand als je in 12 termijnen betaald. 
Of bespaar € 600,- , door in 1 x te betalen € 5997,-. 

Over Esther Kaastra

In 2015 is Esther gestart met haar bedrijf HSP & WERK. Ze startte als ondernemer én als freelancer. Al snel nam ze afscheid van het freelance werk omdat ze het écht op haar manier wilde doen met de mensen waar ze energie van krijgt en die ze écht verder kan helpen. Binnen 2 jaar was HSP & WERK een succesvol zelfstandig bedrijf.

Ondernemen zit in haar genen. Maar niet ten kostte van zichzelf. Op dit moment werkt ze gemiddeld 20 uur per week, kan ze er zijn voor haar gezin én geniet ze van haar eigen paard. Haar werk staat ten dienste van haar ideale leven. Ze heeft dit bereikt door een combinatie van investeren, coaching, keuzes maken, geloof in wat ze doet en doorzettingsvermogen.

'Alleen als je onderneemt op jouw voorwaarden,
kun je je klanten
op de allerbeste manier helpen'

interesse?

Vraag een gesprek aan

Een telefonisch gesprek is onderdeel van de aanmeldprocedure.

Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Op basis van de verkregen informatie en in overleg met jou kijken we samen naar wat voor jou de beste stap is op dit moment en of het programma daarbij aansluit.

 

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens volgens
ons privacyreglement

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We meten bezoekers op onze website via Google Analytics, om onze website te verbeteren Het bijhouden van bezoekgedrag is geanonimiseerd en dus niet terug te leiden naar jouw persoon.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Decline all Services
Accept all Services