jaarprogramma
Sensitief leiderschap

Hoogsensitiviteit betekent dat je veel informatie en details opmerkt en die informatie diepgaand verwerkt. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee in je werk en leven als professional.

Herken je dit

 • Je werk kost je meer energie, dan het oplevert.
 • Je bent altijd druk in je hoofd en komt weinig ‘echt’ tot rust.
 • Je ziet wat er nodig is binnen de organisatie, anderen/ jouw team helaas niet.
 • Je hebt het gevoel dat je je talenten niet optimaal benut, er zit meer in jou dan eruit komt.
 • Je bent goed in je werk, maar beseft je dat er meer nodig is dan kennis en praktische aansturing.
 • Je bent hoogsensitief, maar zet dit niet bewust in om betere resultaten te halen.
 • Je voelt je anders.
 • Je voelt haarfijn aan hoe de ander in z’n vel zit.
 • Bepaalde beslissingen die worden genomen voelen voor jou niet goed, omdat je al weet dat het geen resultaat gaat opleveren.
 • Je voelt je regelmatig onzeker en vind dat dat niet de bedoeling is in jouw rol.
 • Je weet niet zeker of dit werk wel écht bij je past.

Op de juiste manier omgaan met je hoogsensitiviteit in je werk en leven vergt kennis, vaardigheden en leiderschap.

Sensitief leiderschap begint bij jezelf. Jezelf goed leren kennen inclusief je hoogsensitiviteit, je identiteit versterken en meer doen met de onderlaag die jij altijd aanvoelt. Want je hoogsensitiviteit is een groot onderdeel van wie jij bent. Het is je temperament, je bent ermee geboren. Je hoogsensitiviteit maakt je uniek én je kunt het inzetten om anderen, de organisatie, de maatschappij én jezelf te ontwikkelen.

Vanuit daar kun je er zijn voor anderen. Daar is geen methodiek voor. Het begint bij jou.

In het jaarprogramma ‘Sensitief Leiderschap’ van HSP & WERK leer je jezelf kennen inclusief je hoogsensitiviteit, hoe je er mee omgaat en hoe je het inzet als ‘tool’ in je werk. Je ontdekt wat je écht wilt en wat er bij je past en gaat dat doen. Je pakt de regie over jouw werk en leven.

Voor wie is dit jaarprogramma?

‘Sensitief leiderschap’ is voor jou als hoogsensitieve ambitieuze professional of leider. Tot op heden heb je jouw sensitieve kant nog niet volledig benut in je werk. Je weet dat je hoogsensitief bent, maar nog nooit heb je er écht werk van gemaakt. Je voelt wellicht ook wat weerstand op de term hoogsensitiviteit. 

Je wil een verdiepingsslag maken in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je wilt werken vanuit je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. Het mag makkelijker gaan in minder tijd. Je wil werken aan je fundering, zodat je stevig staat en vanuit daar verder door kan groeien. Een leven lang leren is waar jij voor staat. Persoonlijke ontwikkeling vind je heel belangrijk.

Esther Kaastra hsp en werk

Ontwikkelt door Esther Kaastra

Mijn naam is Esther Kaastra, eigenaar van HSP & WERK. Toen ik me nog niet bewust was van mijn hoogsensitiviteit, kwam ik niet volledig uit de verf. Ik wist altijd precies wat er nodig was om situaties te verbeteren, maar daarbij ging ik vaak over grenzen heen, ten koste van mezelf en ook anderen.

Vanaf het moment dat ik mijn hoogsensitiviteit (h)erkende kon ik écht de leiding nemen over mijn werk en leven. Onder andere in de functies van hr manager, manager housekeeping, loopbaancoach en nu als eigenaar van HSP & WERK. 

Ik heb veel energie, weet hoe ik in balans blijf, ervaar altijd uitdaging en haal alles uit mijn werk en leven. Het écht goed kennen van mezelf voelt als een stevige fundering waarmee ik de hele wereld aankan. Dat gun ik jou ook!

Lees hier mijn hele verhaal.

Wat levert het programma
sensitief leiderschap jou op?

 • Je kent jezelf nog beter.

 • Je basis is sterk, waardoor je nog steviger staat, veerkrachtiger bent en meer bereikt.

 • De eigenschap die je als last kan ervaren, zet je in als ‘tool’ in relatie tot jezelf en anderen, alles voelt lichter.

 • Je stuurt op de onderlaag vanuit je gevoel en intuïtie.

 • Zonder veel moeite druk jij bewust op de juiste ‘knoppen’ bij de juiste personen om ze te motiveren en in beweging te krijgen.

 • Je ontdekt wat je écht wilt en gaat het doen.

Door balans in denken, voelen en doen, ben je in staat om krachtige keuzes te maken, nu én in de toekomst.

inhoud

Het jaarprogramma is ingericht vanuit de 8 principes van hoogsensitief leiderschap.

Persoonlijk leiderschap
Leer jezelf kennen inclusief jouw hoogsensitiviteit, jouw HSP profiel en hoe je dit bewust inzet in je werk en leven.

Voelen in je voordeel
Hoe voel je je nu en hoe wil je je voelen? In deze module leer je woorden geven aan hoe jij je wilt voelen en wat ervoor nodig is om dat te realiseren. 

Missie & Visie gedreven
Wat is  je missie, wat is je visie? En hoe sluit dit aan bij de organisatie?

Ontdek je talent
Wat is jouw talent waarmee je anderen inspireert? Wat zijn jouw HSP kwaliteiten die je in kan zetten? In deze module ontdek je jouw talent en stel je doelen om je talent te laten zien en elke dag te benutten.

Alignment
Hoe leef en werk je nu en wat is er nodig om dat meer in lijn te brengen met je denken, voelen en doen? Wat wil je écht en wat is er nodig om dat te bereiken? Zodat je vanuit daar energiek en inspirerend bent.

Energiemanagement 
Stuur aan op de juiste balans tussen onder- en overprikkeling. Door het inzetten van tools die voor jou persoonlijk werken creëer je meer balans en houd je energie over. Je werkt aan de ideale balans in je werk en leven.

Krachtig zichtbaar zijn
Hoe ga jij om met jouw grenzen en wensen, wat straal je uit en hoe kom je over op anderen? Ook besteden we aandacht aan hoe je doormiddel van de juiste kleding steviger staat als professional en/of leider? Zichtbaarheid is vaak een thema voor hoogsensitieve professionals en leiders. Door je bewust te worden van wat jij uitstraalt en daar op te anticiperen en te sturen kun je krachtiger zichtbaar zijn. 

Intuïtief werken
Als HSP heb je een sterke intuïtie waar je je niet altijd bewust van bent. Je leert wat intuïtie betekent voor jou en welk intuïtief kanaal bij jou het sterkste is. Om vanuit daar met minder moeite meer resultaten te bereiken.

Ervaringen van hoogsensitieve professionals en leiders

Hoe ziet het programma eruit?

Werkenergieanalyse®
Het programma start met een persoonlijke Werkenergieanalyse®. Je krijgt daarmee inzicht in je bevlogenheidsniveau, energie- en stressbronnen en persoonlijke doelen. Je energiegevers- en energienemers, werkenergiebalans en jouw persoonlijke flowgrafiek. Je ontvangt een start- en eindmeting. Door het inzetten van de Werkenergieanalyse® weet je direct waar de snelste winst te behalen valt.

4 Live masterclasses
Elk kwartaal kom je naar de live Masterclass op een prachtige locatie centraal in Nelderland. Daar ga je aan het werk met jou, je team en de organisatie waar je werkzaam bent, met behulp van onder andere coaching, opstellingen en masterminds met de andere deelnemers. En het doen van oefeningen en het maken van opdrachten. De sfeer is te omschrijven als ongecompliceerd, verdiepend en leerzaam, soms ook magisch. Het samenkomen met ander hoogsensitieve professionals is alsof er een laag wegvalt. Er is direct verbinding. 

10 Individuele coachsessies (Skype)
Je hebt elke maand (met uitzondering van mei, september en december) een individuele coachcall met Esther Kaastra of ander HSP & WERK Coach, van ongeveer 45 minuten. Met aandacht voor waar jij nu staat en wat er nodig is om verder te komen. Esther coacht intuïtief en actiegericht. Ze ziet je mogelijkheden en begeleid je in jouw weg naar het benutten van je potentieel als hoogsensitieve professional.

Maandelijkse groepsmasterminds met peers
Elke maand organiseert Esther een online groepsmastermind. We komen samen om te delen, te informeren en te inspireren. Elke maand deelt Esther informatie en inspiratie over een thema in relatie tot hoogsensitiviteit, werk en persoonlijk leiderschap. 

E-learning 
Direct bij aanvang van het programma ontvang je toegang tot de online e-learning van HSP & WERK. Door direct aan de slag te gaan met de theorie en praktische opdrachten ervaar je al snel mooie doorbraken. De e-learning dient tevens als naslagwerk om altijd op terug te kunnen vallen. 

Online discussiegroep
De online omgeving biedt ook een discussiegroep waarin je samen met de andere deelnemers kan participeren. Je kan praktijksituaties voorleggen, vragen stellen, advies vragen en geven. Op deze manier leer je nog meer van elkaar. 

Voorbereiding, activatie en reflectie documenten
Om je continu te motiveren in je proces word je gevraagd om elke week een reflectieverslag te delen. Zo kun je nog beter gecoacht worden en zie je zo beter je vooruitgang. Ter voorbereiding op de coachgesprekken stuur je jouw voorbereidingsformulier in. Zelf schrijf je maandelijks je activatiedocument om de juiste focus en mindset uit te zetten om te kunnen realiseren. 

Talententest
Je ontvangt een talententest als onderdeel van het traject. Vanuit deze analyse kan je acties uitzetten om meer vanuit je talent te gaan werken. Voor meer flow en energie in je werk. 

Emergency coaching
Zit het even tegen of sta je voor een grote uitdaging, heb je behoefte om even over een situatie van gedachten te wisselen? We zijn er voor je. 

Investering
€ 600,- 
Als je per maand betaald (12x).
Bespaar € 1203,- door in 1 x te betalen € 5997,- **

* Voor werkgevers en ondernemers zijn de kosten excl. btw, neem even contact op via contact@hspenwerk.nl.
* Kosten voor loopbaancoaching zijn aftrekbaar als studiekosten. Je ontvangt ongeveer 1/3 of meer terug via de belastingdienst. Bereken hier wat je terugkrijgt. Voor meer informatie kijk hier op de site van de belastingdienst

Over Esther Kaastra

Het is mijn ideaal dat hoogsensitieve leiders hun hoogsensitiviteit gaan omarmen en gebruiken. Zoals het verhaal van Gerben. Gerben wist dat hij hoogsensitief was, maar had er nog niets mee gedaan. Totdat het omslagpunt kwam. Hij zat in een baan die hem meer kostte dan dat het hem opleverde. Hij moest het rustiger aan doen.

"Sensitief Leiderschap
=
Jezelf écht goed kennen,
inclusief je hoogsensitiviteit "

interesse?

Vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Een telefonisch gesprek is onderdeel van de aanmeldprocedure. 

Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Op basis van de verkregen informatie kijken we samen naar wat voor jou de beste stap is op dit moment en of het programma daarbij aansluit.

 

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens volgens ons privacyreglement.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We meten bezoekers op onze website via Google Analytics, om onze website te verbeteren Het bijhouden van bezoekgedrag is geanonimiseerd en dus niet terug te leiden naar jouw persoon.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Decline all Services
Accept all Services