jaarprogramma
Sensitief succesvol ondernemen

Ondernemen, je vindt het geweldig! De vrijheid, het inzetten van je creatieve, strategische en snel denkende kwaliteiten. 

Door de vrijheid heb je te veel werk. Je doet meerdere opdrachten naast elkaar. Je reist veel en uiteindelijk kost het je meer energie dan het je oplevert. Je werkt nog steeds op de voorwaarden van een ander. Je komt niet toe aan je eigen bedrijf, je eigen producten en diensten.

Dit wil je niet meer, je verlangt naar ondernemen in vrijheid, een gevoel van voldoening, uitdaging en rust. Je wil ondernemen en groeien op jouw voorwaarden en verdienen wat je waard bent.

Voor wie is dit business programma?

Dit business programma is voor jou als je een ervaren hoogsensitieve ondernemer bent. Je bent ambitieus, gedreven én nieuwsgierig. Je gedrevenheid is je kracht, je bent gepassioneerd en gaat voor meer dan 200% resultaat. Je bent absoluut niet het ‘slachtoffer’ type. Je neemt verantwoordelijkheid over je werk én leven. 

Je werk heeft echter een te grote plaats ingenomen. Je wordt geleefd. Je wil het heft weer in eigen handen nemen en gaan voor groei van je eigen bedrijf op jouw voorwaarden. En daarbij wil je beginnen bij jezelf. Niet met een ‘marketing – truc’. Je wil ondernemen vanuit wie jij bent met de mensen die jouw waarde zien.

Naast de ontwikkeling van je bedrijf sta je dus ook open voor de ontwikkeling van jezelf. Dat gaat immers hand in hand.

Dit doe je liever niet alleen. Je gaat graag aan de slag met een groep gelijkgestemde ondernemers die er wat voor over hebben om op alle fronten resultaten te behalen! Door het inzetten van hun hoogsensitiviteit, intuïtie en het aannemen van de juiste mindset. 

Je bent klaar voor een verdiepingsslag en wil doorgroeien naar jouw volgende niveau. 

Door Esther Kaastra

Mijn naam is Esther Kaastra, 37 jaar, geboren en getogen in Harderwijk en eigenaar van HSP & WERK.

Het ondernemen en onderwijzen zit in m’n bloed. M’n vader is ondernemer en m’n moeder zat in het onderwijs. Als je generaties teruggaat aan m’n moeders kant zie je een rode draad van ondernemers. M’n drive is groot en met die drive wil ik jou ook stimuleren het beste uit jezelf en je bedrijf te halen.

In de afgelopen jaren heb ik geleerd wat er voor nodig is om een bedrijf te runnen als ambitieus hoogsensitief persoon. Je wilt snel, graag en het mag groots. Maar je hebt ook een sensitieve kant, en die kan niet altijd aan wat jij met je hoofd bedacht hebt. Er is een juiste balans nodig tussen inspanning en ontspanning, tussen overprikkeling en onderprikkeling om te groeien als persoon én met je bedrijf.

Die juiste balans en je volgende stap in je ontwikkeling kan je alleen creëren als je jezelf goed kent inclusief je hoogsensitiviteit en wanneer je je denken, voelen en doen op één lijn brengt. 

 

Wat levert het programma jou op?

In dit jaarprogramma werkt Esther met jou vanuit haar zakelijkheid, sensitiviteit én intuïtie. Ze heeft een methode ontwikkeld voor hoogsensitieve ondernemers op basis van loopbaantheorieën, wetenschappelijke kennis over hoogsensitiviteit, ondernemers theorieën en intuïtief ondernemen. Daarbij zet ze onder andere coaching, paardencoaching, opstellingen en praktisch advies in. Je krijgt individuele begeleiding én ze maakt gebruik van de groep voor de voor jou beste leerervaring én resultaten. 

Dit levert je het volgende op:

 • Een stevige basis van jou én je bedrijf waarop je jaren verder kan bouwen
 • Vertrouwen in jezelf, je bedrijf én de toekomst
 • Meer vrije tijd
 • Een hogere omzet in minder tijd
 • Zingeving, uitdaging én voldoening
 • Rust
 • Je werkt alleen nog maar met en voor mensen waar je energie van krijgt
 • Onafhankelijkheid
 • Een bedrijf op jouw voorwaarden
 • Een waardevol netwerk
 • Meer energie!
Previous
Next

inhoud

Jij als basis
Wie ben jij (inclusief jehoogsensitiviteit), hoe wil je je voelen, wat kun je én wat wil je? 
Op deze vragen krijg je antwoord om de fundering voor jouw business te leggen. Wat is je ideale leven en hoe kan jouw bedrijf daar ten dienste aan staan. Word je bewust van je mindset nu en creëer de mindset die zorgt voor balans en resultaat voor je klanten, je bedrijf én jezelf. 

Je Leert:

 • Wie jij bent inclusief je hoogsensitiviteit.
 • Waar hoogsensitieve ondernemers tegenaan lopen en hoe jij dat kunt voorkomen.
 • Wat hoogsensitiviteit betekent, welk type je bent en wat dat betekent voor hoe je onderneemt.
 • De mindsets die je nodig hebt om sensitief succesvol te ondernemen.
 • Wat jouw unieke kwaliteiten, sterke punten én talenten zijn waarmee je het verschil maakt voor je klanten?
 • Wat je écht wilt. Hoe je ideale werkende leven eruit ziet en hoe je bedrijf daarvan ten dienste kan staan.

Verbouwen
Als de fundering stevig is kun je gaan verbouwen in je bedrijf om alles naar je hand te zetten zodat je meer zingeving, voldoening en uitdaging ervaart. Om vervolgens verder te gaan bouwen aan jouw bedrijf op jouw voorwaarden.

Je leert:

 • Hoe je in vijf stappen een diagnose maakt van je huidige werksituatie .
 • Hoe je jobcrafting inzet om je business altijd passend te maken.
 • Hoe je je volledige potentieel benut.
 • Je ontdekt welke wensen en behoeften je nodig hebt in je werk,  en wat je er aan kan doen om dat te realiseren.

De basis van je bedrijf
Vanuit een sterke fundering als persoon en de nodige verbouwingen kun je verder gaan bouwen aan de basis van je bedrijf. Een stevige fundering is cruciaal voor groei.

Je leert:

 • Hoe je jouw doelgroep bepaalt waar je energie van krijgt en waar je door uitgedaagd wordt. De doelgroep die aansluit bij wie jij bent.
 • Wie je ideale klant is en hoe je die (potentiële) klant het beste kan bereiken.
 • Hoe je jezelf onderscheidend en authentiek positioneert in de markt.
 • Hoe je een dienstenaanbod ontwikkelt dat aansluit bij jou én de markt.

Jouw groeistrategie bepalen

 • Als alles ‘klopt’ en je bedrijf klaar is om te gaan ‘stromen’. Gaan we je groeistrategie bepalen en ga je deze uitzetten. 
 • Let op! Ook op jouw voorwaarden. Niet zoals iedereen dat doet. Het dient bij jou en je klant te passen. 

Marketing
Je leert marketing vaardigheden inzetten die bij jou passen als HSP en waarmee jij je op je gemak voelt. 

Je leert:

 • Simpele marketingvaardigheden toepassen waarmee je de juiste leads aantrekt.
 • Intuïtief je marketing in te zetten.
 • Hoe je goede content schrijft.

Sales vaardigheden
Verkopen is een vak apart. Als je van nature geen verkoper bent is het belangrijk om de vaardigheden te leren en deze op jouw manier toe te passen. Verkopen dient goed te voelen voor jou, dat levert resultaten op.

Je leert:

 • Hoe je goede content schrijft.
 • Een goede prijs vragen voor je diensten.
 • Hoe je snel klanten krijgt.Gespreksvaardigheden om je dienst te verkopen aan je ideale klant.
 • Werken zonder offertes en rapportages.

Ervaring deelnemer programma

Hoe ziet het programma eruit?

Werkenergieanalyse® 
Het programma start met een persoonlijke Werkenergieanalyse® speciaal voor ondernemers. Je krijgt daarmee inzicht in je bevlogenheidsniveau, energie- en stressbronnen, persoonlijke doelen, energiegevers- en energienemers, werkenergiebalans en jouw persoonlijke flowgrafiek. Je ontvangt een start- en eindmeting. Door het inzetten van de Werkenergieanalyse® weet je direct waar voor jou winst te behalen is.

Start- en slotgesprek (live)
Het traject begint met een startgesprek. Door het inzetten van een persoonlijk gesprek met Esther. Hierdoor wordt het ‘leren kennen’ proces versnelt. Zo kom je ook gedurende de Skype meetings sneller tot de kern. Het programma wordt ook afgesloten met een persoonlijk gesprek met Esther.

4 Live masterclasses
Elk kwartaal kom je naar de live Masterclass op een prachtige locatie centraal in Nelderland. Daar ga je aan het werk met jou en je bedrijf, met behulp van onder andere coaching,  opstellingen, paardencoaching, masterminds met de andere deelnemers. En het doen van oefeningen en het maken van opdrachten. De sfeer is te omschrijven als ongecompliceerd, verdiepend en leerzaam, soms ook magisch. Het samenkomen met ander hoogsensitieve ondernemers is alsof er een laag wegvalt. Er is direct verbinding. 

8 Individuele coachsessies (Skype)
Naast de persoonlijke coachsessies heb je elke maand een individuele coachcall met Esther Kaastra van ongeveer 30 45 minuten. Er is aandacht voor waar jij nu staat en wat er nodig is om verder te komen. Esther coacht intuïtief en actiegericht. Ze ziet je mogelijkheden en weet je daar heen te begeleiden. 

4 Acceleratiedagen
Elk kwartaal organiseert Esther een acceleratiedag. Op die dag ga je thuis gefocust werken aan je bedrijf. Online kom je twee keer samen met de hele groep om te bespreken waar je tegenaan loopt.

11 Online Masterminds
Elke eerste dinsdag van de maand komen we online samen om je strategie te bespreken voor de aankomende maand. We delen kennis en uitdagingen en leren van elkaar. 

E-learning 
Direct bij aanvang van het programma ontvang je toegang tot de online e-learning van HSP & WERK. Door direct aan de slag te gaan met de theorie en praktische opdrachten ervaar je direct doorbraken. De e-learning dient tevens als naslagwerk om altijd op terug te kunnen vallen. 

Online discussiegroep
De online omgeving biedt ook een discussiegroep waarin je samen met de andere deelnemers kan participeren. Je kan praktijksituaties voorleggen, vragen stellen, advies vragen en geven. Op deze manier leer je nog meer van elkaar. 

Voorbereiding, activatie en reflectie documenten
Om je continu te motiveren in je proces word je gevraagd om elke week een reflectieverslag te delen. Zo kun je nog beter gecoacht worden en zie je zo beter je vooruitgang. Ter voorbereiding op de coachgesprekken stuur je jouw voorbereidingsformulier in. Zelf schrijf je maandelijks je activatiedocument om de juiste focus en mindset uit te zetten om te kunnen realiseren. 

Talententest
Je ontvangt een talententest als onderdeel van het traject. Vanuit deze analyse kun je acties uitzetten om meer vanuit je talent te gaan werken. 

Literatuur
Ter ondersteuning van je persoonlijke en professionele leerproces ontvangt je diverse literatuur. 

Emergency coaching
Zit het even tegen of sta je voor een grote uitdaging, heb je behoefte om even over een situatie van gedachten te wisselen? Esther is er voor je.

Investering
€ 600,-
Als je per maand betaald ( 12 x).
Bespaar € 1200,- door in 1 x te betalen € 6000,-.

Start programma
In 2020 is het mogelijk om in te stromen in de maanden april, juni en oktober. Esther gaat graag met je in gesprek om samen te kijken of dit voor jou de juiste stap is op dit moment.

Over Esther Kaastra

In 2015 is Esther gestart met haar bedrijf HSP & WERK. Ze startte als ondernemer én als freelancer. Al snel nam ze afscheid van het freelance werk omdat ze het écht op haar manier wilde doen met de mensen waar ze energie van krijgt en die ze écht verder kan helpen. Binnen 2 jaar was HSP & WERK een succesvol zelfstandig bedrijf.

Ondernemen zit in haar genen. Maar niet ten kostte van zichzelf. Op dit moment werkt ze gemiddeld 20 uur per week, kan ze er zijn voor haar gezin én geniet ze van haar eigen paard. Haar werk staat ten dienste van haar ideale leven. Ze heeft dit bereikt door een combinatie van investeren, coaching, keuzes maken, geloof in wat ze doet en doorzettingsvermogen.

'Alleen als je onderneemt op jouw voorwaarden,
kun je je klanten
op de allerbeste manier helpen'

interesse?

Vraag een gesprek aan

Een telefonisch gesprek is onderdeel van de aanmeldprocedure.

Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Op basis van de verkregen informatie en in overleg met jou kijken we samen naar wat voor jou de beste stap is op dit moment en of het programma daarbij aansluit.

 

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens volgens
ons privacyreglement

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We meten bezoekers op onze website via Google Analytics, om onze website te verbeteren Het bijhouden van bezoekgedrag is geanonimiseerd en dus niet terug te leiden naar jouw persoon.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Decline all Services
Accept all Services