LOOPBAAN PROGRAMMA  

Voor slimme hoogsensitieve professionals 

Ontdek wat je écht wil en ga het doen!

Als slimme hoogsensitieve professional kan je het gevoel hebben, dat je je talenten aan het verspillen bent in je huidige baan. Je bent je huidige baan ingerold en je hebt nooit bewust de keuze gemaakt voor dit werk, rekening houdend met je sensitiviteit. Je bent er goed in, dus houdt je het best een lange tijd vol.
Maar even heel eerlijk: ligt je hart er?

Je hebt vaak veel en goede ideeën en je ziet wat er nodig is binnen de organisatie om te professionaliseren. Helaas kan je die ideeën vaak niet direct uitvoeren in de praktijk, daar er nog veel meer mensen zijn die er over gaan. Dit kan frustreren en je een beklemmend gevoel geven.
'Voor wie doe ik dit eigenlijk?' Vraag je jezelf vaak af.

Als deze situatie te lang duurt kan het je op den duur opbreken. Een burn-out of een bore-out is het logische gevolg. Misschien heb je dat zelfs al weleens meegemaakt?

Door de huidige ontevreden situatie ervaar je onrust, je bent vermoeid, je hebt het gevoel 'opgesloten' te zitten. Je verdient waarschijnlijk wel goed, waardoor de stap naar iets anders nog groter wordt. (gouden kooi).  
Je hebt weinig tijd voor en steeds meer moeite met sociale contacten. Want soms voelt het alsof je toneel speelt. Je gezondheid verslechterd. 

Dit wil je niet meer!

Het kan ook anders!

​Je kan ook werk hebben waarin:

Jij je talenten optimaal benut. 
Jouw ideeën van waarde zijn. 
Je creativiteit de ruimte krijgt.
Jij wat mag en kan doen met de signalen die je (onder water) oppikt.
Jij je vrij en zelfverzekerd voelt.

Zodat je energie krijgt van je werk. En je vuurtje blijft branden!

Het programma: 

'Bouw je Beste Baan'

helpt je daarbij!


In het programma, leer je:

1

Wat je écht wil en wat er bij jou en je hsp past, zodat je vanuit daar je beste baan of business kan ontwerpen en bouwen waarmee jij je ideale leven vormgeeft, goed verdient en in balans blijft.

2

Vaardigheden waarmee je je werk altijd 100% passend kan maken.
Dit geeft rust en vertrouwen. 

3

Vaardigheden waarmee je jouw ideale werkgever kan vinden en gevonden wordt door jouw ideale werkgever.
Deze vaardigheden zijn cruciaal om altijd werk te hebben dat bij je past.

Over Esther

Mijn naam is Esther Kaastra, ik ben een ervaren loopbaanprofessional, gespecialiseerd in hoogsensitiviteit in relatie tot werk. Ik ben de enige HSP & WERK coach in Nederland.

De afgelopen jaren heb ik honderden mensen begeleid met werk vinden en/of creëren, dat echt bij hen past.

HSP & WERK heb ik in 2015 opgericht vanuit een intrinsieke motivatie. Mijn kennis en opleidingen op het gebied van HR, loopbaanadvies, hoogsensitiviteit, en wetgeving omtrent re-integratie en verzuim maken mij een expert op het gebied van hoogsensitiviteit en werk.

Ik zie het als mijn missie om slimme, sensitieve en creatieve professionals en leiders te helpen bij het creëren van werk waarin ze hun volledige potentieel benutten.  Zodat ze energie krijgen van hun werk en geluk ervaren in hun leven!


Neem meer risico dan anderen veilig achten, 
droom verder dan anderen voor mogelijk achten.

Howard Schultz, Starbucks

Rozanne Applicatiebeheerder

Ik had het al geruime tijd niet naar mijn zin op mijn werk, de dagen duurden lang en ik had geen zin om zaken op te pakken. Ik ervaarde veel stress en een hoge werkdruk in mijn werk. Ook nam ik veel energie over van de mensen uit mijn omgeving. Hierdoor had ik als ik thuis kwam geen energie meer over.

Ik heb besloten om hulp in te schakelen van Esther.
Esther stelt vragen op een rustige, vriendelijke manier en luistert goed en is duidelijk. Dat gaf me het gevoel dat er wel mogelijkheden zijn. Ik ontdekte waar ik wel energie van krijg en welk werk er écht bij me past.

Het was voor mij zo fijn dat Esther er voor me was in mijn strubbeling met mijn hoogsensitiviteit en eigenlijk verveling in mijn werk. Esther begrijpt je zonder al te veel woorden. Hierdoor gaan er laatjes in je hoofd open, kan je beter bij jezelf blijven en bedenken wat goed voor jou is. Het heeft me kracht gegeven.

Ik weet nu wat ik écht wil en ga daar geïnspireerd mee aan de slag.

In dit programma ga je leren:


  • Wie je bent inclusief jouw hoogsensitiviteit;
  • Hoe je je wil voelen in je werk en wat je er aan kan doen om dat zo snel als mogelijk te bereiken;
  • Wat de drie beste strategiën zijn om de beste baan te bouwen die bij je past;
  • Wat jouw hoogsensitieve talenten zijn en hoe jij daarmee echt het verschil maakt;
  • Wat je écht wil en hoe je de juiste (loopbaan)keuzes maakt;
  • Hoe je je hoogsensitiviteit een plaats geeft in je werkende leven;
 • Jobcrafting vaardigheden om je ideale baan in de praktijk te realiseren;
 • Jobmarketing vaardigheden om de ideale werkgever voor je ideale baan te vinden zonder alle vacaturesites af te gaan;
 • Hoe je jezelf neerzet als merk, zodat je onderscheidend bent;
 • Hoe je jezelf optimaal en uniek presenteert op LinkedIn, zodat je wordt gevonden door werkgevers.
 • Wat je als werknemer kan leren van de ondernemingstechnieken die ik je leer, om nog beter uit de verf te komen in je (nieuwe) baan!

En als je gaat voor het ondernemerschap (niet verplicht hoor ;-):

 • Hoe je zonder ondernemingsplan een business start als uit jouw ontdekkingstocht blijkt dat je wil gaan ondernemen;
 • Waarom het heel slim is om juist nu een bedrijf te starten;
 • Hét businessmodel dat het beste bij jou past als slimme hoogsensitieve ondernemer;
 • Hoe je je aanbod het beste kan samenstellen zodat je continu klanten krijgt;
 • Hoe je simpel je aanbod kan verkopen aan gemotiveerde en ambitieuze klanten;
 • Hoe je zonder acquisitie klanten krijgt waarbij je volledig jezelf kan zijn;
 • Wat je als werknemer kan leren van de ondernemingstechnieken die ik je leer, om nog beter uit de verf te komen in je (nieuwe) baan!
Ellis van Zaal www.zaaligengezond.nl

Ik was al jaren bezig om te kijken waar mijn passie lag op het gebied van werk. Nadat ik erachter was gekomen dat ik hoogsensitief ben, vielen er al een hoop puzzelstukjes op hun plaats, toch kon ik nog steeds niet het hele plaatje overzien. Ik overwoog daarom om een loopbaancoach in te schakelen en kwam via Google op de site van Esther terecht. Mijn gevoel zei direct: 'Bij haar moet ik zijn.'

En blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd, want Esther heeft me erg op weg geholpen. Wat begon als een zoektocht naar een droombaan is geëindigd in een zoektocht naar mezelf. Esther is erg goed in het vinden en benoemen van de hulpvraag, en in mijn geval kon ze ook bijsturen als bleek dat er andere prioriteiten waren. Wanneer je hoogsensitief bent en twijfels hebt of vastloopt in je loopbaan, neem dan gerust eens contact op met Esther. Je voelt al snel genoeg of jullie een klik hebben.

Nieuwsgierig naar wat ik trouwens ben gaan doen? Esther heeft aan de wieg gestaan bij de geboorte van mijn zakelijke kindje, Zaalig genaamd. Met mijn bedrijf heb ik als doel om zowel lekkere als gezonde voeding betaalbaar te maken voor een groot publiek. In mijn bedrijf kan ik alles van mezelf kwijt, en daar heeft Esther haar steentje aan bijgedragen!​

Deelname omvat ook de volgende onderdelen:

&


 • Een online omgeving met werkboeken, opdrachten, testen, checklisten, templates en tools om tot de beste resultaten te komen;
 • Individuele Skype sessies van 30 minuten, met mij persoonlijk om de juiste stappen te kunnen zetten in je eigen proces voor een groots resultaat. (10 individuele sessies);
 • Maandelijkse Online Mastermind waardoor je ook veel van de anderen leert, waarmee je jouw inzichten mogelijkheden op de arbeidsmarkt verruimt (10 x Online Mastermind, 1 x per maand);
 • Het online programma 'Happy HSP @ Work' waarmee je je eigen gebruiksaanwijzing ontwerpt voor zowel je werk als privé situatie t.w.v. € 497,-;
 • 4 Verdiepende live - dagen op een mooie locatie in de buurt van Harderwijk waar je goed kan ontspannen;
  - 1 x paardencoaching 'doorbraaksessie' voor persoonlijke en professionele groei;
  - 3  dagen met een nader te bepalen thema, relevant voor jouw proces op dat moment (praktisch én verdiepend) inclusief een update van de nieuwste inzichten en onderzoeken over hoogsensitiviteit en werk. (2 dagen per half jaar)
 • Deelname aan een besloten discussiegroep met alle deelnemers. Dit geeft een gevoel van verbinding en kracht om het beste uit jezelf te halen.

Nog enkele resultaten van klanten

AnneApothekersassistente

In overleg met haar werkgever zei ze haar baan als apothekersassistente op. Ze nam tijd voor haarzelf. Ging in het programma meer leren over haar hoogsensitiviteit in relatie tot werk en ontdekte wat er écht bij haar past als hsp.

Ze heeft nu een nieuwe baan als docent houtbewerking, ontvangt pgb voor de zorg voor haar kind en ze start met een de opleiding tot dansdocente.

Anne leeft haar ideale leven als HSP!

LiesbethProjectmedewerker

Heeft haar baan zo aangepast door middel van Job crafting, dat ze er meer uitdaging uithaalt en meer in balans is als hsp.

Daarnaast is heeft ze haar bedrijf gestart, gericht op duurzaamheid voor jonge gezinnen.

Ook is ze met haar man in hun droomhuis gaan wonen op het platte land.

EvaLerares basisonderwijs

Eva heeft ook haar huidige situatie als leerkracht zo aangepast dat ze er blij van wordt én in balans blijft.

Daarnaast is ze er ook door het programma achter gekomen dat ze haar eigen bedrijf wil starten. Ze is samen met haar man een bedrijf gestart waarbij ze ouders leert hoe ze hun makkelijk lerende kinderen meer uitdaging kunnen geven.

Wil jij ook écht weten wat je wil en wat er bij je past als hoogsensitief persoon? En wil je dit gaan toepassen in de praktijk? Het ook daadwerkelijk gaan doen!?

Dan is het programma passend voor jou.

Dit gaat je leven definitief veranderen in de positieve zin!

Wat je gaat leren in het programma 'Bouw je Beste Baan' per onderdeel:

Happy HSP @ Work

 • 1
  HSP & WERK in relatie tot jezelf begrijpen;
 • 2
  Hoe je jouw gebruiksaanwijzing ontwikkelt om goed met je sensitiviteit om te gaan in je privé en werk situatie;
 • 3
  Hoe je je energie kan managen, zodat je ook na je werk nog energie hebt;
 • 4
  Hoe je jezelf meer zichtbaar maakt in je werk, bij jezelf blijft en je grenzen aangeeft;
 • 5
  Wat jij nodig hebt in je werk als hsp om de juiste loopbaankeuze te kunnen maken;
 • 6
  Hoe je je hoogsensitiviteit positief inzet.

Ontwerp je Beste Baan

 • 1
  De mindsets die je nodig hebt om je Beste Baan of Business te bouwen;
 • 2
  De drie basis strategiën die je in dient te zetten om je Beste Baan of Business te Bouwen.
 • 3
  Wie je bent;
 • 4
  Hoe jij je wil voelen in je werk;
 • 5
  Wat je (hoogsensitieve) talenten zijn en wat je kan;
 • 6
  Wat je écht wil, rekening houdend en gebruik makende van je hoogsensitiviteit.
 • 7
  Hoe je de juiste keuzes maakt.

Vind je Beste Baan

 • 1
  Wat HSP Jobmarketing is;
 • 2
  Wat er nodig is om je Beste Baan te vinden als HSP;
 • 3
  Hoe de arbeidsmarkt werkt;
 • 4
  Wat jouw persoonlijke arbeidsmarkt is;
 • 5
  Hoe je jezelf professioneel online als merk profileert;
 • 6
  Hoe je (online) goed gevonden wordt;
 • 7
  Hoe 'binnen' komt bij dé werkgever waar jij werken wil;
 • 8
  Hoe je simpel solliciteert;
 • 9
  Netwerkvaardigheden voor sensitieve professionals;
 • 10
  Hoe je zelfverzekerd een sollicitatiegesprek voert.

Verbouw je Baan 

 • 1
  Wat HSP Jobcrafting is en hoe je het altijd in kan zetten om je Beste Baan of Business te verbouwen;
 • 2
  Krijg je zicht op hoe jouw werk je leven beïnvloed;
 • 3
  Leer je hoe je je werk 100% passend kan maken zonder weg te gaan;
 • 4
  Welke 16 Jobcrafting technieken je toe kan passen om je werk passend te maken;
 • 5
  Hoe je in 5 stappen een diagnose maakt van je huidige werksituatie;
 • 6
  Hoe je je werk concreet beter passend maakt;
 • 7
  Ontdek je jouw wensen en behoeften die nu niet terugvindt in je werk en kan je daar direct actie op ondernemen;

Bouw je Beste Business

 • 1
  Welke mindsets je nodig hebt om een professioneel bedrijf te bouwen;
 • 2
  Hoe je de juiste doelgroep bepaalt voor jouw Beste Business;
 • 3
  Wie jouw ideale klant is en hoe je deze klant aantrekt;
 • 4
  Hoe je jezelf onderscheidend positioneert, zodat men alleen met jou wil werken;
 • 5
  Hoe je een programma ontwikkeld voor jouw doelgroep;
 • 6
  Verkoopvaardigheden waarbij je je op je gemak voelt als hsp en goede resultaten behaald.

"Als je blijft denken wat je wilt doen, zal je het niet doen"
-Erasmus-

Dit is wat het programma ‘Bouw je Beste Baan’ uniek maakt:

 • Alleen voor slimme hoogsensitieve professionals en leiders die stappen willen zetten in de praktijk;
 • De combinatie van het verbouwen van je baan, het vinden van een andere baan, het starten van je eigen bedrijf of een combinatie van dit alles. 
 • Het is eigenlijk een loopbaantraject, persoonlijk ontwikkelprogramma, outplacement, re-integratie en businessprogramma in 1. Dit is uniek in Nederland. 
 • Dit traject is voor werkgevers in te zetten als: loopbaanoriëntatie, jobcrafting, persoonlijke ontwikkeling of outplacement traject. 
 • Een sessie paardencoaching is onderdeel van het programma , wat zorgt voor de mooiste doorbraken in je persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • Ik ben zelf ook hoogsensitief, dus ik weet precies, waar jij mee worstelt;
 • Ik heb kennis van de wetgeving rondom alles, dat met werk te maken heeft; daardoor kan ik je ook op dat gebied heel goed adviseren;
 • Ik beschik over een groot netwerk waar jij gebruik van mag maken;
 • Je bent niet alleen! Je doet dit samen met andere professionals op hetzelfde niveau, dit biedt jou een uniek netwerk;
 • Je wordt individueel door Esther Kaastra gecoacht in jouw proces;
 • De kosten die je maakt zijn op te geven bij de belastingdienst als studiekosten, waardoor je ongeveer 1/3 deel van de investering in jezelf terugkrijgt. 

Praktische informatie:

 • Start programma: september 2019
 • Data live-dagen:
  Vrijdag 13 september 2019
  Donderdag 21 november 2019
  Vrijdag 17 januari 2020
  Vrijdag 8 mei 2020
 • Maximaal 8 plaatsen beschikbaar

Bonus

&


 • Een uniek CV ontwerp ter ondersteuning van jouw personal brand waarmee je onderscheidend bent;
 • 4 Heerlijke lunches tijdens de Live dagen;
 • Een officiële Werkenergieanalyse® waarmee je inzicht krijgt in jouw energie- en stressbronnen en flowniveau t.w.v. € 395,-;
 • Diverse literatuur ter ondersteuning aan de voor jou beste leerervaring;
 • Onbeperkt toegang tot de online leeromgeving;
 • Deelname aan één van de HSP Career Summits t.w.v. € 497,-

Spreekt dit je aan? Geef je dan op voor een intakegesprek.

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het programma?

Zijn de kosten aftrekbaar?

Kan ik dit ook via mijn werkgever volgen?* 

Ik ben een ondernemer en weet niet of ik nog op de juiste plek zit

HSP & WERK | Rietgorsmeen 71 | 3844 ZM | Harderwijk | 06-24701570 | contact@hspenwerk.nl | www.hspenwerk.nl