over ons

Wie zijn wij?

HSP & WERK is in 2015 opgericht door Esther Kaastra. Op dit moment bestaat het team van HSP & WERK uit Joëlle Burgers-Tabak, Marjolein Olsthoorn-Kemperman, Alien Boersma, Marion Dirksen-Jager en oprichtster Esther Kaastra. Alle vier hoogsensitief met hun eigen HSP Profiel, nieuwsgierig, gedreven en professioneel. 

Wij begeleiden hoogsensitieve professionals en leiders door heel Nederland die vanuit zelfkennis hun volledige potentieel willen benutten in hun werk. Dit doen we met het loopbaan- en (persoonlijk) leiderschapsprogramma:  Sensitief Leiderschap

We stellen ons graag aan je voor!

Joëlle Burgers-Tabak

Joëlle werkt als virtual professional en als coach voor HSP & Werk. 

“De constante factor in mijn (werkende) leven is diversiteit. Na mijn afstuderen belandde ik midden in de economische recessie. Ik pakte alles aan wat op mijn pad kwam, van een Internationale Denktank tot en met een Stichting voor Duurzame Mobiliteit. Uiteindelijk vond ik, via detachering, mijn plek als business analist in de IT. Waar ik ervoor zorgde dat mijn rol en omgeving zoveel mogelijk wisselden.

Naast mijn werk was ik altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling. Toen ik erachter kwam dat ik mijn talenten en interesses niet volledig meer kwijt kon in mijn baan, heb ik het roer omgegooid. Ik focus me nu op die rode draad in mijn werkende bestaan: bedrijven en mensen verder helpen in hun groeiproces.”

 

Over Joëlle

“Mijn coaching is een mix van alles wat ik tot nu toe geleerd en ervaren heb. Ik combineer mijn opleiding NLP met technieken uit de IT en analytische skills van de business analyse, en meer. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, put ik uit dit (altijd uitbreidende) arsenaal. Ik richt me hierbij op meer dan alleen praten en denken – dat kunnen HSP al zo goed. Je gaat experimenteren, ervaren, evalueren en bijsturen. Ik gebruik humor en directheid om je te prikkelen en wat licht- en luchtigheid in je proces te brengen. Er mag ook gelachen worden!

Mijn missie is om jouw innerlijke kracht en zelfredzaamheid (meer) aan het licht te brengen. Zodat je zelf de stappen leert zien en zetten die nodig zijn om verder te komen – nu en in de toekomst.

Voor mij zijn vrijheid, creativiteit en bezieling belangrijke waarden. Niet zoveel moeten, maar mógen. Ruimte voor speelsheid. En niet omdat het hoort, maar omdat het goed voelt. Vanuit deze ontspanning ga ik graag het gesprek met je aan!”

Marjolein Olsthoorn-Kemperman

Marjolein werkt als coach voor HSP & WERK.

“Mijn loopbaan is veelomvattend en divers, zowel qua soorten banen als de bedrijven waarvoor ik heb gewerkt. Van sales, commercieel en administratief tot organisatie en creatie. Uit alle functies en bedrijfstakken heb ik lering meegenomen en ben ik gevormd. 

Nog steeds combineer ik mijn werk als coach met werk als grafisch vormgever, het vak waarvoor ik in eerste instantie ben opgeleid. Geweldig leuk, creatief werk, en ik kon aan de projectmatige kant mijn organisatie skills ook altijd heel goed kwijt. Dat wat ik echter écht mistte, was een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan een stuk groei en geluk vanuit het existentiële zijn van een ander. Vanuit persoonlijke interesse over HSP en HB ben ik het vak van coach in gerold.”

 

Over marjolein

“Mijn coaching is te omschrijven als intuïtief en empathisch. En ik kan je bij tijd en wijle confronterende vragen stellen die je aan het denken zullen zetten over je eigen patronen en manier handelen. Zijn deze (nog) wel altijd zo helpend voor je?

Het is mijn missie om elk mens te horen, wanneer zij gehoord willen worden. Ieder individu is het waard om gezien te worden! Daar vandaan kun je zoveel moois bereiken.

Naast mijn werk houd ik van persoonlijke ontwikkeling. Ik houd van het volgen van een nieuwe opleiding; informatie opzuigen! Ook van vintage interieurs, kringloopshoppen, mijn man en 2 heerlijke jongens, en van het beleven van intieme concerten van singer-songwiters op bijzondere plekken. Je kunt me niet blijer maken met een latte macchiato op een terras in de zon, met een goed gesprek in verbinding met een dierbare. Voor een heerlijk stuk kaas mag je me misschien zelfs wakker maken!

Vanuit de belangrijkste waarden in mijn werk en leven – gelijkwaardigheid, vrijheid, oprecht/eerlijk, groei en verbinding – ga ik heel graag het gesprek met je aan. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!”

Alien Boersma

Alien Boersma

Alien werkt als coach voor HSP & WERK.

“Mijn loopbaan staat in het teken van mensen helpen. Als vierjarig meisje wist ik al zeker: “Ik word later juf”.  Na wat omzwervingen is dat ook gelukt. Jarenlang heeft de juf-jas mij als gegoten gezeten.

Vanuit persoonlijke ervaring en interesse ben ik mij gaan specialiseren op het gebied van hoogbegaafdheid, waar ook hoogsensitiviteit een groot onderdeel van is. De combinatie van moeder, juf en kastje-muur-verhaal deed mij in 2004 besluiten, naast mijn juf-zijn een eigen praktijk voor hoogbegaafden begeleiding op te zetten.

Tegenwoordig coach ik met veel enthousiasme volwassen hoogbegaafden en HSP in relatie tot werk. Ik ga daarbij graag opzoek naar wat er áchter bepaald gedrag schuil gaat.”

Over alien

“Tijdens het herstel van mijn derde burn-out leerde ik opnieuw voelen. Jarenlang was ik piekerkampioen, had slapeloze nachten en daalde mijn energieniveau tot ver beneden peil. Met alle gevolgen van dien. Met behulp van een goede hapto-therapeut ontdekte ik waar de oorzaak van mijn steeds terugkerende dis-balans lag; waarom de juf-jas zo knelde.

Intuïtief voelde ik dat het tijd was om het roer om te gooien en heb ik na ruim 20 jaar afscheid genomen van het onderwijs en van mijn praktijk voor hoogbegaafden begeleiding voor kinderen en ouders. 

Mensen weer blij laten zijn, daar hou ik van. Ik doe dat met liefde en geniet ervan naar jou te mogen luisteren en je het gevoel van veiligheid te bieden, zodat we samen kunnen ontdekken wat jij nodig hebt om een prettig leven te kunnen leven.

Naast mijn werk houd ik enorm veel van mijn kinderen en mijn vriend. Ik ben apetrots op mijn kleindochter. Ik kan intens genieten van een goed gesprek, de rust in de natuur, tuinieren, wandelen en fietsen. Reizen vind ik leuk en tenslotte is een goed boek, bij voorkeur een Scandinavische thriller altijd een welkome vrije tijdsbesteding.

Mijn 1-op-1 coaching richt zich op jouw zelfbewustwording-ontwikkelingsproces.
Want, de hersenen van een hoogbegaafde en of hoogsensitief persoon werken anders, waardoor jij op een andere manier naar de wereld kijkt, op een andere manier je leven leeft. Dit stuit regelmatig op onbegrip. Als ik jou mag coachen is ons startpunt het leren begrijpen van je eigen zijn.

Ik put daarbij uit in mijn eigen rijk gevulde schatkist met levenservaringen, gecombineerd met verschillende opleidingen. Ik heb een sterk empathisch vermogen, een gezond gevoel voor humor en denk graag in mogelijkheden. Ik ben ervan overtuigd dat jouw ontwikkeling, jouw succes voor het grootste deel alleen vanuit jouw eigen intrinsieke motivatie zal groeien. Ik kan je hierbij op een positieve manier en coachend richting geven, maar jij kiest en voelt zelf je eigen route.
Ik kijk er enorm naar uit jou te mogen ont-moeten.”

Marion Dirksen-Jager

Marion werkt als virtual administratief medewerkster voor HSP & WERK. 

“Mijn opleiding en de meeste werkervaring heb ik opgedaan in de richting Detailhandel. Dit bleek niet het juiste werk voor mij te zijn. 

Via een Werkfit-traject heb ik de mogelijkheid gekregen om meer werkervaring op te doen in de administratieve richting. Daar lag uiteindelijk mijn ingang naar betaald werk.  

Nu ik werk bij HSP & WERK in een administratieve functie zit ik helemaal op mijn plek. Het past bij mij om te werken op basis van structuur en regelmaat. Een functie op de achtergrond is waarbij ik me helemaal in m’n element voel. Ik kan nu met veel rust en vrijheid mijn werkzaamheden verrichten.”

Over Marion

“Het is mijn missie om mensen ervan bewust te maken dat het maken van herinneringen veel waardevoller is dan het verzamelen van spullen. En dat deze herinneringen niet altijd veel hoeven te kosten of ver van huis gemaakt hoeven worden.

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn man, dagjes uit, weekendjes weg… Ik geniet ervan! Daarnaast word ik erg blij van muziek, dansen en creatief bezig zijn. Ook ben ik gek op dieren en bevind ik mij graag in de natuur.

Woorden die mij kenmerken zijn vriendelijk, vrolijk, rustig, betrouwbaar en bescheiden.”

Esther Kaastra

Esther Kaastra is oprichter en eigenaar van HSP & WERK .

“Mijn naam is Esther Kaastra, eigenaar van HSP & WERK. Toen ik me nog niet bewust was van mijn hoogsensitiviteit, kwam ik niet volledig uit de verf. Ik wist altijd precies wat er nodig was om situaties te verbeteren, maar daarbij ging ik vaak over grenzen heen, ten koste van mezelf en ook anderen.

Vanaf het moment dat ik mijn hoogsensitiviteit (h)erkende kon ik écht de leiding nemen over mijn werk en leven. 

Ik heb veel energie, weet hoe ik in balans blijf, ervaar altijd uitdaging en haal alles uit mijn werk en leven. Het écht goed kennen van mezelf voelt als een stevige fundering waarmee ik de hele wereld aankan. Dat gun ik jou ook!”

Waarom Esther HSP & WERK gestart is

“Ik ben HSP & WERK gestart vanuit de missie om hoogsensitieve personen te helpen bij het ontdekken wie ze zijn en wat ze écht willen, zodat ze hun volledige potentieel benutten.

Mijn verhaal is lang en niet in een paar regels te vatten. Ik heb een reis afgelegd waarvan ik nu besef waar dat voor nodig was. Tijdens de reis dacht ik daar heel anders over. Nog steeds ben ik aan het leren en ontwikkelen, zodat ik vanuit de beste versie van mezelf er voor anderen kan zijn.

Mijn volledig verhaal kun je hier lezen
Ik neem je mee vanaf mijn geboorte tot aan waar ik nu sta. Met alle ups en downs, ervaringen en levenslessen. Dit is voor het eerst dat ik alles online deel. Al haal je er een beetje inspiratie uit, dan is mijn missie voltooid.

Ik ben erg benieuwd wat mijn verhaal met je doet. Als je wat wilt delen, doe dat gerust! Je kunt me altijd mailen.

Wil je meer lezen of luisteren wat betreft hoogsensitiviteit en werk? Lees dan hier de blogs die ik heb geschreven en beluister hier de HSP & WERK Podcast .

Contact opnemen

Wil je eens kennismaken om te ontdekken of coaching in relatie tot jouw hoogsensitiviteit en werk ook passend is voor jou? We helpen je graag. Neem contact met ons op.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig informatie, inspiratie en tips over hoogsensitiviteit en werk. Daarnaast ben jij als eerste op de hoogte van leuke acties, events en workshops.

Voornaam*

E-mailadres*

Ja, ik heb het privacyreglement hier gelezen.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We meten bezoekers op onze website via Google Analytics, om onze website te verbeteren Het bijhouden van bezoekgedrag is geanonimiseerd en dus niet terug te leiden naar jouw persoon.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services