HSP & WERK programma
Sensitief leiderschap

werken en leven vanuit je talent en op jouw voorwaarden als HSP

Hoogsensitiviteit betekent dat je veel informatie en details opmerkt en die informatie diepgaand verwerkt. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee in je werk en leven.

Het omgaan met jouw hoogsensitiviteit een het benutten van je potentieel vergt sensitief leiderschap. Door het ontwikkelen van jouw sensitief leiderschap kun je er écht zijn voor jezelf, anderen, de organisatie en de maatschappij. Het gaat om het nemen van de leiding over jouw werk en leven op jouw voorwaarden. Alles wat je leert in het programma ‘Sensitief Leiderschap’ is toepasbaar voor professionals in loondienst én voor ondernemers. Dit staat los van een leidinggevende functie.

Herken je dit

 • Je werk kost je meer energie, dan het oplevert.
 • Je bent altijd druk in je hoofd en komt weinig ‘echt’ tot rust.
 • Je ziet wat er nodig is binnen de organisatie; anderen zitten vaak niet op jouw lijn.
 • Je hebt het gevoel dat je je talenten niet optimaal benut; er zit meer in jou dan eruit komt.
 • Je bent goed in je werk, maar beseft dat er meer nodig is dan kennis en praktische aansturing.
 • Je bent hoogsensitief, maar zet dit niet bewust in om betere resultaten te halen.
 • Je voelt je anders.
 • Je voelt haarfijn aan hoe de ander in z’n vel zit.
 • Bepaalde beslissingen die worden genomen of die jij neemt voelen voor jou niet goed, omdat je al weet dat het geen resultaat gaat opleveren of omdat je deze te veel vanuit ratio maakt.
 • Je voelt je regelmatig onzeker en vindt dat dat niet de bedoeling is in jouw rol.

Op de juiste manier omgaan met je hoogsensitiviteit in je werk en leven vergt kennis, vaardigheden en leiderschap.

Sensitief leiderschap begint bij jezelf. Jezelf goed leren kennen inclusief je hoogsensitiviteit, je identiteit versterken en meer doen met de onderlaag die jij altijd aanvoelt. Want je hoogsensitiviteit is een groot onderdeel van wie jij bent. Het is je temperament, je bent ermee geboren. Je hoogsensitiviteit maakt je uniek én je kunt het inzetten om anderen, de organisatie, de maatschappij én jezelf te ontwikkelen.

Vanuit daar kun je er zijn voor anderen. Daar is geen methodiek voor. Het begint bij jou.

In het jaarprogramma ‘Sensitief Leiderschap’ van HSP & WERK leer je jezelf kennen inclusief je hoogsensitiviteit, hoe je er mee omgaat en hoe je het inzet als ‘tool’ in je werk. Je ontdekt wat je écht wilt en wat er bij je past en gaat dat doen. De kern is het zetten van de stappen die voor jou nu nodig zijn om je werk én leven in te richten op jouw voorwaarden én je potentieel te benutten vanuit wie jij van nature bent. Waarbij je rekening houdt met je sensitiviteit én het optimaal benut.

Voor wie is dit jaarprogramma?

‘Sensitief leiderschap’ is voor jou als hoogsensitieve ambitieuze professional, leider of ondernemer. Tot op heden heb je jouw sensitieve kant nog niet volledig benut in je werk. Je weet dat je hoogsensitief bent, maar nog nooit heb je er écht werk van gemaakt. Je voelt wellicht ook wat weerstand op de term hoogsensitiviteit. 

Een leven lang leren is waar jij voor staat. Persoonlijke ontwikkeling vind je heel belangrijk. Je wilt een verdiepingsslag maken in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je wilt werken aan je fundering, zodat je stevig staat en vanuit daar verder doorgroeit. Je wilt werken vanuit je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. Dit juist benutten! Het mag makkelijker gaan in minder tijd.

Wil je hiermee aan de slag? Vraag dan geheel vrijblijvend een gesprek aan om te bespreken of dit programma nu de juiste stap is voor jou.

Esther Kaastra hsp en werk

Ontwikkeld door Esther Kaastra

Mijn naam is Esther Kaastra, eigenaar van HSP & WERK. Toen ik me nog niet bewust was van mijn hoogsensitiviteit, kwam ik niet volledig uit de verf. Ik wist altijd precies wat er nodig was om situaties te verbeteren, maar daarbij ging ik vaak over grenzen heen, ten koste van mezelf en ook anderen.

Vanaf het moment dat ik mijn hoogsensitiviteit (h)erkende kon ik écht de leiding nemen over mijn werk en leven. Onder andere in de functies van hr manager, manager housekeeping, loopbaancoach en nu als eigenaar van HSP & WERK. 

Ik heb veel energie, weet hoe ik in balans blijf, ervaar altijd uitdaging en haal alles uit mijn werk en leven. Het écht goed kennen van mezelf voelt als een stevige fundering waarmee ik de hele wereld aankan. Dat gun ik jou ook!

Lees hier mijn hele verhaal.

Wat levert het programma
sensitief leiderschap jou op?

 • Zelfkennis en zelfvertrouwen.
 • Je basis is sterk, waardoor je nog steviger staat, veerkrachtiger bent en meer bereikt.
 • De eigenschap die je als last kan ervaren, zet je in als ‘tool’ in relatie tot jezelf en anderen. Alles voelt lichter.
 • Je stuurt op de onderlaag vanuit je gevoel en intuïtie.
 • Zonder veel moeite druk jij bewust op de juiste ‘knoppen’ bij de juiste personen om ze te motiveren en in beweging te krijgen.
 • Werken en leven in alignment met wie jij wilt zijn. Alles klopt!

Door balans in denken, voelen, zijn en doen, ben je in staat om krachtige keuzes te maken, nu én in de toekomst.

Previous
Next

inhoud

Het jaarprogramma is ingericht vanuit de 8 principes van sensitief leiderschap.

Mijn hoogsensitiviteit
Leer jezelf kennen inclusief jouw hoogsensitiviteit, jouw HSP profiel en hoe je dit bewust inzet in je werk en leven. Hier leg je de basis en leer je alles over hoogsensitiviteit en wat jij nodig hebt om optimaal te floreren.

Hoogsensitiviteit en werk
Je leert wat er belangrijk is voor HSP in werk. Ook ontdek je in welke fase jij je bevindt en wat er nodig is om in flow te komen. 

Energiemanagement
Je stuurt aan op de juiste balans tussen onder- en overprikkeling. Door het inzetten van tools die voor jou persoonlijk werken creëer je meer balans en houd je energie over. Je werkt aan de ideale balans in je werk en leven.

Voelen in je voordeel
Hoe voel je je nu en hoe wil je je voelen? In deze module leer je woorden geven aan hoe jij je wilt voelen en wat ervoor nodig is om dat te realiseren.

Ontdek je talent
Wat is jouw talent waarmee je anderen inspireert? Wat zijn jouw HSP kwaliteiten die je in kan zetten? In deze module ontdek je jouw talent en stel je doelen om je talent te laten zien en elke dag te benutten in je werk.

Alignment
Hoe leef en werk je nu en wat is er nodig om dat meer in lijn te brengen met je denken, zijn, voelen en doen? Wat wil je écht en wat is er nodig om dat te bereiken? Vanuit de kennis die je nu hebt vanuit het programma brengt je alles op 1 lijn. Zodat je vanuit daar energiek en inspirerend bent. 

Zichtbaar jezelf zijn
Hoe ga jij om met jouw grenzen en wensen, wat straal je uit en hoe kom je over op anderen? Je leert communicatieve vaardigheden die je helpen je grenzen te bewaken en te staan voor wie je bent. Ook leer je hoe je doormiddel van de juiste kleding steviger staat als professional. Zichtbaarheid is vaak een thema voor hoogsensitieve professionals en leiders. Door je bewust te worden van wat jij uitstraalt en daar op te anticiperen en te sturen ben je krachtig zichtbaar.

Intuïtief werken
Als HSP heb je een sterke intuïtie waar je je niet altijd bewust van bent. Je leert wat intuïtie betekent voor jou en welk intuïtief kanaal bij jou het sterkste is. Om vanuit daar met minder moeite meer resultaten te bereiken.

EXTRA

Sensitief Succesvol Ondernemen
Als deelnemer krijg je ook toegang tot de volledige ‘Sensitief Succesvol Ondernemen’ e-learning. Met informatie en opdrachten over het inrichten van je business, marketing én sales op jouw voorwaarden.

hoogsensitief hoogbegaafd ondernemer directeur CFO DGA
HSP & WERK - Executive HSP Program - Hoogsensitief hoogbegaafd directeur manager executive coaching ondernemer 3 groepsfoto
hoogsensitief directeur coaching CEO CFO

Ervaringen deelnemers HSP & WERK Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Werkenergieanalyse®
Het programma start met een persoonlijke Werkenergieanalyse®. Je krijgt daarmee inzicht in je bevlogenheidsniveau, energie- en stressbronnen en persoonlijke doelen. Je energiegevers- en energienemers, werkenergiebalans en jouw persoonlijke flowgrafiek. Je ontvangt een start- en eindmeting. Door het inzetten van de Werkenergieanalyse® weet je direct waar de snelste winst te behalen valt.

4 Live masterclasses
Elk kwartaal kom je naar de live Masterclass op een prachtige locatie centraal in Nelderland. Daar ga je aan het werk met jou, je team en de organisatie waar je werkzaam bent, met behulp van onder andere coaching, opstellingen en masterminds met de andere deelnemers. En het doen van oefeningen en het maken van opdrachten. De sfeer is te omschrijven als ongecompliceerd, verdiepend en leerzaam, soms ook magisch. Het samenkomen met ander hoogsensitieve professionals is alsof er een laag wegvalt. Er is direct verbinding. 

Paardencoaching
Op één van de bovenstaande dagen ontvang je een sessie paardencoaching van Esther. Het paard geeft je terug wat voor jou op dit moment nodig is om naar je volgende niveau te gaan.

Persoonlijk kleuradvies
Op één van de bovenstaande dagen ontvang je een persoonlijk kleuradvies. Dit helpt je om je kleding af te stemmen op wat je uit wilt stralen, je sterker te voelen én je resultaten te verbeteren.

10 Individuele coachsessies 
Je hebt tien individuele coachcalls met een gedreven HSP & WERK Coach, van ongeveer 45 – 60 minuten. Met aandacht voor waar jij nu staat en wat er nodig is om verder te komen. Wij coachen intuïtief en actiegericht. We zien jouw mogelijkheden en begeleiden je in jouw weg naar het benutten van je potentieel als hoogsensitieve professional.

Maandelijkse groepsmasterminds met peers
Elke maand deelt Esther informatie en inspiratie over een thema in relatie tot hoogsensitiviteit, werk en persoonlijk leiderschap. We komen online samen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. 

E-learning 
Direct bij aanvang van het programma ontvang je toegang tot de online e-learning van HSP & WERK. Door direct aan de slag te gaan met de theorie en praktische opdrachten ervaar je al snel mooie doorbraken. De e-learning dient tevens als naslagwerk om altijd op terug te kunnen vallen. 

Online discussiegroep
De online omgeving biedt ook een discussiegroep waarin je samen met de andere deelnemers kan participeren. Je kan praktijksituaties voorleggen, vragen stellen, advies vragen en geven. Op deze manier leer je nog meer van elkaar. 

Voorbereiding, activatie en reflectie documenten
Om je continu te motiveren in je proces word je gevraagd om elke week een reflectieverslag te delen. Zo kun je nog beter gecoacht worden en zie je zo beter je vooruitgang. Ter voorbereiding op de coachgesprekken stuur je jouw voorbereidingsformulier in. Zelf schrijf je maandelijks je activatiedocument om de juiste focus en mindset uit te zetten om te kunnen realiseren. 

Talententest
Je ontvangt een talententest als onderdeel van het traject. Vanuit deze analyse kan je acties uitzetten om meer vanuit je talent te gaan werken. Voor meer flow en energie in je werk. 

deelnemen kan op de volgende manieren

Ben jij klaar om door te groeien naar jouw next level?  Om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk én professioneel gebied in relatie tot jouw hoogsensitiviteit en werk?

Vraag dan geheel vrijblijvend een gesprek aan om te bespreken of dit programma nu de juiste stap is voor jou.

Exclusief

 • 10 1-op-1-coachgesprekken met een gespecialiseerde HSP & WERK Coach
 • 4 Exclusieve livedagen op een prachtige landelijke locatie.
 • Persoonlijk kleuradvies
 • Sessie paardencoaching
 • Een officiële Werkenergieanalyse® t.w.v. € 395,-
 • Beroepskeuzetest
 • Uitgebreide talententest
 • 1 x per maand een online groepscall via Zoom, waarin je met gelijkgestemden positief aan je ontwikkeling werkt. Begeleidt door Esther Kaastra.
 • Onbeperkt toegang tot het online programma ‘Sensitief Leiderschap’ én de modules van ‘Sensitief Succesvol Ondernemen’. 
 • 1 jaar toegang tot de HSP & WERK Community van het programma.
 • Alles wat je nodig hebt om Sensitief Sterk in je Werk te staan als HSP, te ontdekken wat écht bij je past en naar je volgende niveau te gaan in werk en leven als HSP.
 • Voorbereiding, activatie en reflectie documenten.

Investering = € 5997,-****

1 op 1

 • 6 -10 (aantal in overleg) coachgesprekken met een gespecialiseerde HSP & WERK Coach
 • Een officiële Werkenergieanalyse® t.w.v. € 395,-
 • Beroepskeuzetest
 • Uitgebreide talententest
 • 1 x per maand een online groepscall via Zoom, waarin je met gelijkgestemden positief aan je ontwikkeling werkt. Begeleidt door Esther Kaastra.
 • Onbeperkt toegang tot het online programma ‘Sensitief Leiderschap’ én de modules van ‘Sensitief Succesvol Ondernemen’. 
 • 1 jaar toegang tot de HSP & WERK Community.
 • Alles wat je nodig hebt om Sensitief Sterk in je Werk te staan als HSP, te ontdekken wat écht bij je past en naar je volgende niveau te gaan in werk en leven als HSP.
 • Voorbereiding, activatie en reflectie documenten.

Investering =
Vanaf € 3497,- afhankelijk van aantal coachgesprekken ****

In overleg maken we een passende offerte voor jou of je werkgever. Eventueel in de vorm van een re-integratie 1e of 2e spoor of een outplacement traject. 

Online

 • 1 x per maand een online groepscoaching call via Zoom, waarin je met gelijkgestemden positief aan je ontwikkeling werkt. Begeleidt door Esther Kaastra.
 • Onbeperkt toegang tot het online programma ‘Sensitief Leiderschap’ én de modules van ‘Sensitief Succesvol Ondernemen’. 
 • 1 jaar toegang tot de HSP & WERK Community waar je onbeperkt vragen kunt stellen.
 • Alles wat je nodig hebt om Sensitief Sterk in je Werk te staan als HSP, te ontdekken wat écht bij je past en naar je volgende niveau te gaan in werk en leven als HSP.

Investering = € 1997,- ****

* Voor werkgevers en ondernemers zijn de kosten exclusief BTW. Het is ook mogelijk om uw werknemer te laten begeleiden tijdens de re-integratie in geval van verzuim (1e en 2e spoor of outplacement). Er wordt dan een offerte op maat gemaakt. Neem contact op voor de mogelijkheden.


* Je wordt individueel gecoacht door Marjolein of Joëlle. Afhankelijk van de aanvraag en de ruimte die er is, kijken we selectief in welke coach we de beste match zien. Alle groepscoachingcalls worden gegeven door Esther. 
Wil je individueel gecoacht worden door Esther. Dat is alleen mogelijk vanuit het exclusieve Sensitief Leiderschap traject tegen een meerprijs. Indien je dat wens, geef het aan bij je aanmelding voor een gesprek. 

* In termijnen betalen is mogelijk.

* Kosten voor loopbaancoaching/ dit traject zijn aftrekbaar als studiekosten. Alleen nog in 2021. Je ontvangt ongeveer 1/3 of meer terug via de belastingdienst. Let wel! Loopbaancoaching moet in verband staan met inkomensverwerving en/of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt.
Bereken hier wat je terugkrijgt. Voor meer informatie kijk hier op de site van de belastingdienst.

interesse?

Vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Een telefonisch gesprek is onderdeel van de aanmeldprocedure. 

Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Op basis van de verkregen informatie kijken we samen naar wat voor jou de beste stap is op dit moment en of het programma daarbij aansluit.

"Sensitief Leiderschap
=
Jezelf écht goed kennen,
inclusief je hoogsensitiviteit "

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We meten bezoekers op onze website via Google Analytics, om onze website te verbeteren Het bijhouden van bezoekgedrag is geanonimiseerd en dus niet terug te leiden naar jouw persoon.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Decline all Services
Accept all Services