HSP & WERK programma
Sensitief leiderschap

werken en leven vanuit je talent en op jouw voorwaarden als HSP

Hoogsensitiviteit betekent dat je veel informatie en details opmerkt en die informatie diepgaand verwerkt. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee in je werk en leven.

Het omgaan met jouw hoogsensitiviteit een het benutten van je potentieel vergt sensitief leiderschap. Door het ontwikkelen van jouw sensitief leiderschap kun je er écht zijn voor jezelf, anderen, de organisatie en de maatschappij en je potentieel benutten. Het gaat om het nemen van de leiding over jouw werk en leven op jouw voorwaarden. Alles wat je leert in het programma ‘Sensitief Leiderschap’ is toepasbaar voor professionals, leiders en ondernemers. Sensitief Leiderschap staat los van een leidinggevende functie. Het versterkt het daarentegen wel.

Herken je dit

 • Je werk kost je meer energie, dan het oplevert.
 • Je bent altijd druk in je hoofd en komt weinig ‘echt’ tot rust.
 • Je ziet wat er nodig is binnen jouw organisatie; anderen zitten vaak niet op jouw lijn.
 • Je hebt het gevoel dat je je talenten niet optimaal benut; er zit meer in jou dan eruit komt.
 • Je bent goed in je werk, maar beseft dat er meer nodig is dan kennis en praktische aansturing.
 • Je bent hoogsensitief, maar zet dit niet bewust in om betere resultaten te halen.
 • Je voelt je anders.
 • Je voelt haarfijn aan hoe de ander in z’n vel zit.
 • Bepaalde beslissingen die worden genomen of die jij neemt voelen voor jou niet goed, omdat je al weet dat het geen resultaat gaat opleveren of omdat je deze te veel vanuit ratio maakt.
 • Je handelt te veel met de ander in gedachten, waardoor je jezelf te kort doet.
 • Je voelt je regelmatig onzeker en vindt dat dat niet de bedoeling is in jouw rol.
 • Je bent toe aan jouw volgende stap.

Op de juiste manier omgaan met je hoogsensitiviteit in je werk en leven vergt kennis, vaardigheden en leiderschap.

Sensitief leiderschap begint bij jezelf. Jezelf goed leren kennen inclusief je hoogsensitiviteit, je identiteit versterken en meer doen met de onderlaag die jij altijd aanvoelt. Want je hoogsensitiviteit is een groot onderdeel van wie jij bent. Het is je temperament, je bent ermee geboren. Je hoogsensitiviteit maakt je uniek én je kunt het inzetten om de organisatie, de maatschappij én jezelf te ontwikkelen.

Vanuit daar kun je er zijn voor anderen. Daar is geen methodiek voor. Het begint bij jou.

In het programma ‘Sensitief Leiderschap’ van HSP & WERK leer je jezelf kennen inclusief je hoogsensitiviteit, hoe je er mee omgaat en hoe je het inzet als ‘tool’ in je werk. Je ontdekt wat je écht wilt vanuit wie jij bent als HSP en gaat dat doen. De kern is het zetten van de stappen die voor jou nu nodig zijn om je werk én leven in te richten op jouw voorwaarden én je potentieel te benutten vanuit wie jij van nature bent. Waarbij je rekening houdt met je sensitiviteit én het optimaal benut.

Voor wie is dit jaarprogramma?

‘Sensitief leiderschap’ is voor jou als hoogsensitieve ambitieuze professional, leider of ondernemer. Je bent een ambitieuze snelle denker. Tot op heden heb je jouw sensitieve kant nog niet volledig benut in je werk. Je weet dat je hoogsensitief bent, misschien ook hoogbegaafd, maar nog nooit heb je er écht werk van gemaakt. Je voelt wellicht ook wat weerstand op de term hoogsensitiviteit. 

Een leven lang leren is waar jij voor staat. Je wilt een verdiepingsslag maken in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je wilt werken aan je fundering, zodat je stevig staat en vanuit daar verder doorgroeit. Je wilt varen op je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. Dit juist benutten! Het mag makkelijker gaan in minder tijd.

Naast het werken aan een stevige basis ben je bent ambitieus en ga je voor het beste resultaat!

Klaar voor? Vraag dan geheel vrijblijvend een gesprek aan.

Esther Kaastra hsp en werk

Ontwikkeld door Esther Kaastra

Mijn naam is Esther Kaastra, directeur eigenaar van HSP & WERK. Toen ik me nog niet bewust was van mijn hoogsensitiviteit, kwam ik niet volledig uit de verf. Ik wist altijd precies wat er nodig was om situaties te verbeteren, maar daarbij ging ik vaak over grenzen heen, ten koste van mezelf en ook anderen.

Vanaf het moment dat ik mijn hoogsensitiviteit (h)erkende kon ik écht de leiding nemen over mijn werk en leven. Onder andere in de functies van hr manager, manager housekeeping, loopbaancoach en nu als directeur eigenaar van HSP & WERK met een mooi team van professionals om me heen.

Ik heb veel energie, weet hoe ik in balans blijf, ervaar altijd uitdaging en haal alles uit mijn werk en leven. Het écht goed kennen van mezelf voelt als een stevige fundering waarmee ik de hele wereld aankan. Dat gun ik jou ook!

Lees hier mijn hele verhaal.

Wat levert het programma
sensitief leiderschap jou op?

 • Zelfkennis en zelfvertrouwen.
 • Je basis is sterk, waardoor je stevig staat, veerkrachtig bent en meer bereikt.
 • De eigenschap die je als last kan ervaren, zet je in als ‘tool’ in relatie tot jezelf en anderen. Alles voelt lichter.
 • Je stuurt op de onderlaag vanuit je gevoel en intuïtie.
 • Zonder veel moeite druk jij bewust op de juiste ‘knoppen’ bij de juiste personen om ze te motiveren en in beweging te krijgen.
 • Werken en leven in alignment met wie jij wilt zijn. Alles klopt!

Door balans in denken, voelen, zijn en doen, ben je in staat om krachtige keuzes te maken, nu én in de toekomst.

Dit betaalt zich uit in tijd, geld, energie en fijne relaties met de mensen om je heen.

Previous
Next

inhoud

Het programma is ingericht vanuit de 8 principes van sensitief leiderschap.

Mijn hoogsensitiviteit
Leer jezelf kennen inclusief jouw hoogsensitiviteit, jouw HSP profiel en hoe je dit bewust inzet in je werk en leven. Hier leg je de basis en leer je alles over hoogsensitiviteit en wat jij nodig hebt om optimaal te floreren. 

Hoogsensitiviteit en werk
Vanuit onderzoek en inmiddels 10 jaar ervaring met HSP en werk, leert Esther jou wat belangrijk voor je is in je werk om te floreren. Ook ontdek je in welke fase jij je bevindt en wat er nodig is om in flow te komen. 

Energiemanagement
Je stuurt aan op de juiste balans tussen onder- en overprikkeling. Door het inzetten van tools die voor jou persoonlijk werken creëer je meer balans en houd je energie over. Je werkt aan de ideale balans in je werk en leven.

Intuïtief werken
Als HSP heb je een sterke intuïtie waar je je niet altijd bewust van bent. Je leert wat intuïtie betekent voor jou en welk intuïtief kanaal bij jou het sterkste is. Je intuïtie leer je koppelen aan je hoogsensitiviteit. Daar ontstaat de magie! Je kunt dan met minder moeite meer resultaten te bereiken.

Voelen in je voordeel
Hoe voel je je nu en hoe wil je je voelen? In deze module leer je woorden geven aan hoe jij je wilt voelen en wat ervoor nodig is om dat te realiseren. In de coaching word er veel aandacht geschonken aan wat er op de onderlaag speelt bij jou of in het bedrijf waar je werkzaam bent. Ook besteden we aandacht aan het leven vanuit je gevoel in plaats van alleen maar uit je hoofd.

Ontdek je talent
Wat is jouw talent waarmee je anderen inspireert? Wat zijn jouw HSP kwaliteiten die je in kan zetten? In deze module ontdek je jouw talent en stel je doelen om je talent te laten zien en elke dag te benutten in je werk.

Alignment
Hoe leef en werk je nu en wat is er nodig om dat meer in lijn te brengen met je denken, zijn, voelen en doen? Wat wil je écht en wat is er nodig om dat te bereiken? Vanuit de kennis die je nu hebt vanuit het programma brengt je alles op 1 lijn en vertaal je dit naar de praktijk. Zodat je daar energiek en inspirerend bent. 

Zichtbaar jezelf zijn
Hoe ga jij om met jouw grenzen en wensen, wat straal je uit en hoe kom je over op anderen? Je leert communicatieve vaardigheden die je helpen je grenzen te bewaken en te staan voor wie je bent. Ook leer je hoe je doormiddel van de juiste kleding stevig staat. Zichtbaarheid is vaak een thema voor hoogsensitieve professionals en leiders. Door je bewust te worden van wat jij uitstraalt en daar op te anticiperen en te sturen ben je krachtig zichtbaar.
We behandelen ook het thema ‘rejection sensitivity’, oftewel, de angst voor afwijzing. Je krijgt inzichtelijk waar jij wordt belemmert op dit thema en zet stappen naar zichtbaarheid, zonder de angst voor afwijzing. Zo kun je je ware potentieel benutten.

ONDERNEMER?

Sensitief Succesvol Ondernemen
Als deelnemer krijg je ook toegang tot de volledige ‘Sensitief Succesvol Ondernemen’ e-learning. Met informatie en opdrachten over het inrichten van je business, marketing én sales op jouw voorwaarden voor meer resultaat en vrije tijd. En natuurlijk coacht Esther je vanuit haar ervaring als succesvolle ondernemer in het nemen van de juiste stappen naar een stromend bedrijf op alle fronten. 

hoogsensitief hoogbegaafd ondernemer directeur CFO DGA
HSP & WERK - Executive HSP Program - Hoogsensitief hoogbegaafd directeur manager executive coaching ondernemer 3 groepsfoto
hoogsensitief directeur coaching CEO CFO

Ervaringen deelnemers HSP & WERK Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Werkenergieanalyse®
Het programma start met een persoonlijke Werkenergieanalyse®. Je krijgt daarmee inzicht in je bevlogenheidsniveau, energie- en stressbronnen en persoonlijke doelen. Je energiegevers- en energienemers, werkenergiebalans en jouw persoonlijke flowgrafiek. Je ontvangt een start- en eindmeting. Door het inzetten van de Werkenergieanalyse® weet je direct waar de snelste winst te behalen valt.

Talentenanalyse
Je ontvangt een talentenanalyse als onderdeel van het traject. Vanuit deze analyse, gekoppeld aan alle kennis die je opdoet over jouw HSP zijn, ga je werken vanuit je talent en wie je bent. Voor meer flow en energie in je werk. 

4 Vipdagen (Bij Intensive)
Vier keer per jaar kom je op een prachtige locatie centraal in Nederland. Daar ga je aan het werk met jou, je team en de organisatie waar je werkzaam bent, met behulp van onder andere coaching, opstellingen en masterminds met de andere deelnemers. En het doen van oefeningen en het maken van opdrachten. De sfeer is te omschrijven als ongecompliceerd, verdiepend en leerzaam, soms ook magisch. 

Paardencoaching (Intensive)
Op één van de bovenstaande vipdagen ontvang je een sessie paardencoaching van Esther. Het paard geeft je terug wat voor jou op dit moment nodig is om naar je volgende niveau te gaan.

Persoonlijk kleuradvies (Intensive)
Op één van de bovenstaande vipdagen ontvang je een persoonlijk kleur- en stijladvies. Dit helpt je om je kleding af te stemmen op wat je uit wilt stralen, je sterker te voelen én je resultaten te verbeteren.

10 Individuele coachsessies 
Je hebt tien individuele coachcalls met een gedreven HSP & WERK Coach, van ongeveer 45 – 60 minuten. Met aandacht voor waar jij nu staat en wat er nodig is om verder te komen. Wij coachen intuïtief en actiegericht. We zien jouw mogelijkheden en begeleiden je in jouw weg naar het benutten van je potentieel.

Maandelijkse groepsmasterminds met peers (2 x p.m.)
Elke maand deelt Esther informatie en inspiratie over een thema in relatie tot hoogsensitiviteit, werk en (persoonlijk) leiderschap. We komen online samen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. 

E-learning 
Direct bij aanvang van het programma ontvang je toegang tot de online e-learning van HSP & WERK. Door direct aan de slag te gaan met de theorie en praktische opdrachten ervaar je al snel mooie doorbraken. De e-learning dient tevens als naslagwerk om altijd op terug te kunnen vallen. Je behoudt onbeperkt toegang tot de modules.

Online HSP & Werk Community
De online omgeving biedt ook een online community waarin je samen met de andere deelnemers kan participeren. Je kan praktijksituaties voorleggen, vragen stellen, advies vragen en geven. Op deze manier leer je nog meer van elkaar. 

Voorbereiding, activatie en reflectie documenten
Om je continu te motiveren in je proces word je gevraagd om elke week een reflectieverslag te delen. Zo kun je nog beter gecoacht worden en zie je zo beter je vooruitgang. Ter voorbereiding op de coachgesprekken stuur je jouw voorbereidingsformulier in. Zelf schrijf je maandelijks je maandevaluatie en stel je je doelen voor de volgende maand om de juiste focus en mindset uit te zetten om te kunnen realiseren. 

Jouw puzzel

De combinatie van bovenstaande, van leren hoe je in elkaar zit, voelen wat je nodig hebt, daar naar handelen, je intuïtie versterken en alles samenbrengen tot een voor jou kloppende puzzel, geeft je een ontzettende stevige basis voor alles wat je hierna nog gaat doen in je werk en leven. Het maakt dat je in het nu je potentieel benut en je mega ontwikkeld. Dit betaalt zich uit in tijd, energie, geld en waardevolle relaties met je mensen om je heen. Waarbij het absoluut niet uitmaakt of je 25 of 55 bent. Het komt voor een ieder op het juiste moment. 

deelnemen kan op de volgende manieren

Ben jij klaar om door te groeien naar jouw volgende niveau? Om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk én professioneel gebied in relatie tot jouw hoogsensitiviteit en werk?

Vraag dan geheel vrijblijvend een gesprek aan.

Online

 • Een officiële Werkenergieanalyse® t.w.v. € 395,-
 • Beroepskeuzetest
 • Talentenanalyse
 • 2 x per maand een online groepscall, begeleid door Esther Kaastra
 • Onbeperkt toegang tot het online programma ‘Sensitief Leiderschap’ én de modules van ‘Sensitief Succesvol Ondernemen’
 • Onbeperkt toegang tot de HSP & WERK Community
 • Voorbereiding, activatie en reflectie documenten waarmee je jouw ontwikkeling tastbaar maakt

Investering = 247 euro per maand of bespaar 500 euro, door in 1 x te betalen
2497 euro ***

In overleg maken we een offerte voor je werkgever. Eventueel in de vorm van een re-integratie 1e, 2e spoor of outplacement traject. 

1 op 1

 • 10 1-op-1-coachgesprekken met een gespecialiseerde HSP & WERK Coach
 • Een officiële Werkenergieanalyse® t.w.v. € 395,-
 • Beroepskeuzetest
 • Talentenanalyse
 • 2 x per maand een online groepscall, begeleid door Esther Kaastra
 • Onbeperkt toegang tot het online programma ‘Sensitief Leiderschap’ én de modules van ‘Sensitief Succesvol Ondernemen’
 • Onbeperkt toegang tot de HSP & WERK Community
 • Voorbereiding, activatie en reflectie documenten waarmee je jouw ontwikkeling tastbaar maakt

Investering = 500 euro per maand of bespaar 1003 euro, door in 1 x te betalen
4997 euro ***

In overleg maken we een offerte voor je werkgever. Eventueel in de vorm van een re-integratie 1e, 2e spoor of outplacement traject. 

Intensive

Specifiek voor jou als succesvolle leider en/of ondernemer die wil doorgroeien naar het volgende niveau vanuit wie je van nature bent als HSP.
Enige mogelijkheid met individuele coaching door Esther Kaastra.

 • 10 1-op-1-coachgesprekken met Esther 
 • 4 Vipdagen op prachtige landelijke locatie onder begeleiding van Esther. Alleen met de deelnemers van ‘Intensive’.  Met onder andere een 
  – Persoonlijk kleur- en stijladvies
  en een
  – 
  Sessie paardencoaching
 • Werkboek, specifiek ontwikkeld voor succesvolle leiders, met informatie en opdrachten die je nodig hebt om jouw puzzel te leggen en je te ontwikkelen als hoogsensitieve leider.
 • Onbeperkt de mogelijkheid om via Voxer app (soort Whatsapp) contact te hebben met Esther. Hierdoor heb je ‘coaching on the job’. 
 • Persoonlijkheidstest
 • Een officiële Werkenergieanalyse®
 • 2 x per maand een online groepscall, begeleid door Esther Kaastra
 • Talentenanalyse 
 • Onbeperkt toegang tot het online programma ‘Sensitief Leiderschap’ én de modules van ‘Sensitief Succesvol Ondernemen’
 • Voorbereiding, activatie en reflectie documenten waarmee je jouw ontwikkeling tastbaar maakt

Investering = 900 euro per maand of bespaar 1100 euro door in 1 x te betalen 9700 euro ***

* Alle bedragen zijn exclusief BTW. Het is ook mogelijk om je te laten begeleiden tijdens de re-integratie in geval van verzuim (1e en 2e spoor of outplacement). Er wordt dan een offerte gemaakt voor jouw werkgever of eventueel de verzekering. Neem contact op voor de mogelijkheden.


* Je wordt individueel gecoacht door Marjolein. Alle groepscoachingcalls worden gegeven door Esther. 

* Kosten voor loopbaancoaching/ dit traject zijn aftrekbaar als studiekosten. Alleen nog in 2021. Je ontvangt ongeveer 1/3 of meer terug via de belastingdienst. Let wel! Loopbaancoaching moet in verband staan met inkomensverwerving en/of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt.
Bereken hier wat je terugkrijgt. Voor meer informatie kijk hier op de site van de belastingdienst

interesse?

Vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Een telefonisch gesprek is onderdeel van de aanmeldprocedure. 

Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Op basis van de verkregen informatie kijken we samen naar wat voor jou de beste stap is op dit moment en of het programma daarbij aansluit.

"Sensitief Leiderschap
=
Jezelf écht goed kennen,
inclusief je hoogsensitiviteit "

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We meten bezoekers op onze website via Google Analytics, om onze website te verbeteren Het bijhouden van bezoekgedrag is geanonimiseerd en dus niet terug te leiden naar jouw persoon.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Decline all Services
Accept all Services