sensitief leiderschap

HSP & WErk
Jaartraject

werk en leef vanuit jouw 'sweet-spot' tussen
onder- en overprikkeling

Hoogsensitiviteit betekent dat je veel informatie en details opmerkt en die informatie diepgaand verwerkt. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee in je werk en leven.

Het omgaan met jouw hoogsensitiviteit een het benutten van je potentieel vergt sensitief leiderschap. Door het ontwikkelen van jouw sensitief leiderschap kun je er écht zijn voor jezelf, anderen, de organisatie en de maatschappij. Het gaat om het nemen van de leiding over jouw werk en leven op jouw voorwaarden. Alles wat je leert in het programma ‘Sensitief Leiderschap’ is toepasbaar voor professionals, leiders en ondernemers. Sensitief Leiderschap staat los van een leidinggevende functie. Het versterkt het daarentegen wel. Het gaat over hoe jij de leider in jouw werk en leven bent.

Herken je dit?

 • Je hebt het gevoel dat je je talenten niet optimaal benut; er zit meer in jou dan eruit komt.
 • Je werk kost je regelmatig meer energie, dan het oplevert.
 • Je bent altijd druk in je hoofd en komt weinig ‘echt’ tot rust.
 • Je ziet wat er nodig is in de organisatie; anderen zitten vaak niet op jouw lijn.
 • Je bent goed in je werk, maar beseft dat er meer nodig is dan kennis en praktische aansturing.
 • Je bent hoogsensitief, maar zet dit nog niet bewust in om betere resultaten te halen.
 • Je voelt je anders.
 • Je voelt haarfijn aan hoe de ander in z’n vel zit en hebt daar soms ook last van.
 • Bepaalde beslissingen die worden genomen voelen voor jou niet goed, omdat je al weet dat het geen resultaat gaat opleveren of omdat je deze te veel vanuit ratio maakt.
 • Je handelt te veel met de ander in gedachten, waardoor je jezelf te kort doet.
 • Je voelt je regelmatig onzeker en vindt dat dat niet de bedoeling is in jouw rol.
 • De balans tussen werk en privé is ver te zoeken.
 • Je twijfelt regelmatig aan het feit of dit werk wel écht bij je past.
 • Je bent toe aan de volgende stap omdat je je misschien wel aan het vervelen bent ;-).

Op de juiste manier omgaan met je hoogsensitiviteit in je werk en leven vergt kennis, vaardigheden en leiderschap.

Sensitief leiderschap begint bij jezelf. Jezelf goed leren kennen inclusief je hoogsensitiviteit, je identiteit versterken en meer doen met de onderlaag die jij altijd aanvoelt. 

Want je hoogsensitiviteit is een groot onderdeel van wie jij bent. Het is je temperament, je bent ermee geboren. Je hoogsensitiviteit maakt je uniek én je kunt het inzetten om de organisatie, de maatschappij én jezelf te ontwikkelen.

Vanuit daar kun je er zijn voor anderen. Daar is geen methodiek voor. Het begint bij jou.

In het programma ‘Sensitief Leiderschap’ van HSP & WERK leer je jezelf kennen inclusief je hoogsensitiviteit, hoe je er mee omgaat en hoe je het inzet als ‘tool’ in je werk. Je ontdekt wat je écht wilt vanuit wie jij bent als HSP en gaat datgene doen waar je je leven lang vervulling door ervaart. 

De kern is het zetten van de stappen die voor jou nu nodig zijn om je werk én leven in te richten op jouw voorwaarden én je potentieel te benutten vanuit wie jij van nature bent. Waarbij je rekening houdt met je sensitiviteit én het optimaal benut.

Voor wie is dit jaarprogramma?

‘Sensitief leiderschap’ is voor jou als hoogsensitieve ambitieuze, professional, leider of ondernemer. Je bent een ambitieuze snelle denker. Tot op heden heb je jouw sensitieve kant nog niet volledig benut in je werk. Je weet dat je hoogsensitief bent, misschien ook hoogbegaafd, maar nog nooit heb je er écht werk van gemaakt. Je voelt wellicht ook wat weerstand op de term hoogsensitiviteit. 

Om jouw (persoonlijk) leiderschap te versterken weet je dat het nodig is om bewust aandacht te besteden aan jouw hoogsensitiviteit.

Een leven lang leren is waar jij voor staat. Je wilt een verdiepingsslag maken in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Eruit halen wat erin zit, maar wel vanuit zingeving en intrinsieke motivatie. Niet alleen maar op wilskracht.

Je wilt werken aan je fundering, zodat je stevig staat en vanuit daar verder doorgroeit. Je wilt varen op je gevoel en vertrouwen op je intuïtie. Dit juist benutten! Het mag makkelijker gaan in minder tijd.

Naast het werken aan een stevige basis ben je ambitieus en ga je voor het beste resultaat!

Klaar voor? 

Ontwikkeld door Esther Kaastra

Mijn naam is Esther Kaastra, directeur eigenaar van HSP & WERK. Toen ik me nog niet bewust was van mijn hoogsensitiviteit, kwam ik niet volledig uit de verf. Ik wist altijd precies wat er nodig was om situaties te verbeteren, maar daarbij ging ik vaak over grenzen heen, ten koste van mezelf en ook anderen.

Vanaf het moment dat ik mijn hoogsensitiviteit (h)erkende kon ik écht de leiding nemen over mijn werk en leven. Onder andere in de functies van hr manager, manager housekeeping, loopbaancoach en nu als directeur eigenaar van HSP & WERK met een mooi team van professionals. 

Ik heb veel energie, weet hoe ik in balans blijf, ervaar altijd uitdaging en haal alles uit mijn werk en leven. Het écht goed kennen van mezelf voelt als een stevige fundering waarmee ik de hele wereld aankan. Dat gun ik jou ook! En dat is wat ons programma je biedt. 

Lees hier mijn hele verhaal.

Esther Kaastra hsp en werk 2

Wat levert het programma
sensitief leiderschap jou op?

 • Zelfkennis en zelfvertrouwen.
 • Rust
 • Focus
 • Je basis is sterk, waardoor je stevig staat, veerkrachtig bent en meer bereikt.
 • De eigenschap die je als last kan ervaren, zet je in als ‘tool’ in relatie tot jezelf en anderen. Alles voelt lichter.
 • Je stuurt op de onderlaag vanuit je gevoel en intuïtie.
 • Zonder veel moeite druk jij bewust op de juiste ‘knoppen’ bij de juiste personen om ze te motiveren en in beweging te krijgen.
 • Werken en leven in alignment met wie jij bent. Alles klopt!

Door balans in denken, voelen, zijn en doen, ben je in staat om krachtige groeikeuzes te maken, nu én in de toekomst.

Dit betaalt zich uit in een betere gezondheid, fijne relaties met de mensen om je heen, zoals je familie, meer vrije tijd, financieel succes en energie.

Je hoogsensitiviteit inzetten als kracht verhoogt de kwaliteit van je leven.

inhoud

Het programma is ingericht vanuit de 8 principes van sensitief leiderschap.

Wat is hoogsensitiviteit
Het grootste misverstand rondom hoogsensitiviteit is dat dit maakt dat je gevoelig bent voor prikkels. Dat is waar, maar het is veel meer dan dat. Je hebt een anders werkend brein dat meer details opmerkt en alles diepgaand verwerkt. 
Je leert precies wat hoogsensitiviteit is, zodat je jezelf goed snapt en het kunt toelichten aan je omgeving. De belangrijkste en meest recente informatie wordt gedeeld. Kennis is belangrijk om van denken naar voelen te gaan.

Jouw HSP-Profiel
Weten dat je hoogsensitief bent is niet voldoende. Je ontdekt wat jouw persoonlijke HSP Profiel is 
en hoe je dit profiel bewust inzet en benut in je werk en leven. 

Jouw hoogsensitiviteit en werk
Vanuit wetenschappelijk onderzoek en inmiddels 15+ jaar ervaring met HSP en werk, leert Esther jou wat belangrijk voor je is in je werk om te floreren. Ook ontdek je in welke fase jij je bevindt in je werk en wat er nodig is om in flow te komen. 

Ontdek en benut je talent
Wat is jouw talent waarmee je anderen inspireert? Wat zijn jouw HSP kwaliteiten die je in kan zetten? Je ontdekt jouw talent en stelt doelen om je talent te laten zien en elke dag te benutten in je werk. De kennis over je talent koppelen we aan jouw persoonlijke HSP Profiel en alles wat je leert over jezelf in het jaarprogramma. Zo verzamel je alle puzzelstukjes om jouw persoonlijke puzzel te leggen waarmee je in flow bent in werk en leven.

Manage je energie
Je stuurt aan op de juiste balans tussen onder- en overprikkeling. Door het inzetten van tools die voor jou persoonlijk werken creëer je meer balans en houd je energie over. Je werkt aan de ideale balans in je werk en leven.

Voelen in je voordeel
Hoe voel je je nu en hoe wil je je voelen? Je leert woorden geven aan hoe jij je wilt voelen en wat ervoor nodig is om dat te realiseren. In de coaching word er veel aandacht geschonken aan wat er op de onderlaag speelt bij jou of in het bedrijf waar je werkzaam bent. Ook besteden we aandacht aan het leven vanuit je gevoel in plaats van alleen maar uit je hoofd.

Zichtbaar jezelf zijn
Hoe ga jij om met jouw grenzen en wensen, wat straal je uit en hoe kom je over op anderen? Je leert communicatieve vaardigheden die je helpen je grenzen te bewaken en te staan voor wie je bent.  

Zichtbaarheid is vaak een thema voor hoogsensitieve professionals, leiders en ondernemers. Door je bewust te worden van wat jij uitstraalt en daar op te anticiperen en te sturen ben je krachtig zichtbaar.

We behandelen en je wordt gecoacht op het thema ‘rejection sensitivity’, oftewel, de angst voor afwijzing. Je krijgt inzichtelijk waar jij wordt belemmert op dit thema en zet stappen naar zichtbaarheid en stevig leiderschap, zonder de angst voor afwijzing. Zo kun je je ware potentieel benutten en zichtbaar jezelf zijn.

We zetten specifieke coaching in om om te gaan met dit thema als HSP. Daar zijn we speciaal voor opgeleid.

Alignment – leven en leiden in lijn met wie je bent
Hoe leef en werk je nu en wat is er nodig om dat meer in lijn te brengen met je denken, zijn, voelen en doen? Wat wil je écht en wat is er nodig om dat te bereiken? Vanuit de kennis die je nu hebt vanuit het programma brengt je alles op één lijn en vertaal je dit naar de praktijk. Zodat je daar energiek en inspirerend bent. 

Door balans in denken, voelen, zijn en doen, ben je in staat om krachtige groeikeuzes te maken, nu én in de toekomst.

Het programma ‘Sensitief Leiderschap’ is dé fundering voor jouw persoonlijk en professionele ontwikkeling als HSP. In te zetten als loopbaan-, persoonlijk leiderschaps- of re-integratietraject. 

hoogsensitief hoogbegaafd ondernemer directeur CFO DGA
HSP & WERK - Executive HSP Program - Hoogsensitief hoogbegaafd directeur manager executive coaching ondernemer 3 groepsfoto
hoogsensitief directeur coaching CEO CFO

Ervaringen deelnemers 'Sensitief Leiderschap'

Hoe ziet het programma eruit?

Werkenergieanalyse®
Het programma start met een persoonlijke Werkenergieanalyse®. Je krijgt daarmee inzicht in je bevlogenheidsniveau, energie- en stressbronnen en persoonlijke doelen. Je energiegevers- en energienemers, werkenergiebalans en jouw persoonlijke flowgrafiek. Je ontvangt een start- en eindmeting. Door het inzetten van de Werkenergieanalyse® weet je direct waar nu winst te behalen valt.

Kerntalentenanalyse
Je ontvangt een officiële Kerntalentenanalyse als onderdeel van het traject. Vanuit deze analyse, gekoppeld aan alle kennis die je opdoet over jouw HSP zijn, ga je werken vanuit je talent en wie je bent. Voor meer flow en energie in je werk. 

Individuele coachsessies 
Je hebt 9 individuele coachcalls met één van onze speciaal geselecteerde HSP & WERK coaches, welke live én online plaatsvinden. Beiden is mogelijk. Met aandacht voor waar jij nu staat en wat er nodig is om verder te komen. Wij coachen intuïtief en actiegericht en we hebben coaches door het hele land. We zien jouw mogelijkheden en begeleiden je in jouw weg naar het benutten van je potentieel.

Maandelijkse groepsmasterminds met peers (2 x p.m.)
Elke maand delen we informatie en inspiratie over een thema in relatie tot hoogsensitiviteit en werk. We komen online samen om ervaringen uit te wisselen, elkaar te inspireren, je ontvangt coaching en je kunt al je vragen stellen. Daarnaast sta je stil bij de doelen die je hebt gesteld en stuur je bij om deze te bereiken. 

E-learning 
Direct bij aanvang van het programma ontvang je toegang tot de online e-learning van HSP & WERK. Door direct aan de slag te gaan met de theorie en praktische opdrachten ervaar je al snel mooie doorbraken. De e-learning dient tevens als naslagwerk om altijd op terug te kunnen vallen. Je behoudt  twee jaar toegang tot de modules én ontvangt
een geprint werkboek thuis zodat niets je belemmert om écht aan de slag te gaan. 

Online HSP & Werk Community
We bieden ook een online community aan waarin je samen met de andere deelnemers kan participeren. Je kan praktijksituaties voorleggen, vragen stellen, advies vragen en geven. Op deze manier leer je nog meer van elkaar. 

Voorbereiding, doelen en reflectie documenten
Om je continu te motiveren in je proces word je gevraagd om elke maand een doelenformulier te delen. Zo kun je nog beter gecoacht worden en zie je je vooruitgang. Ter voorbereiding op de coachgesprekken vul je jouw voorbereidingsformulier in. Op deze manier heb je de juiste focus en mindset om alles uit je traject te halen.

Feedback via Google docs document 
Via een gedeeld Google docs document heb de mogelijkheid om contact te hebben met Esther. Je kunt hier al je vragen stellen en documenten, communicatie etc. delen voor feedback.

Jouw puzzel
De combinatie van bovenstaande, van leren hoe je in elkaar zit, voelen wat je nodig hebt, daar naar handelen, je intuïtie versterken en alles samenbrengen tot een voor jou kloppende puzzel, geeft je een ontzettende stevige basis voor alles wat je hierna nog gaat doen in je werk en leven. Je versterkt jouw (persoonlijk) leiderschap en het maakt dat je in het nu je potentieel benut en je mega ontwikkeld. Dit betaalt zich uit in gezondheid, tijd, energie, geld en waardevolle relaties met je mensen om je heen. Waarbij het absoluut niet uitmaakt of je 25 of 65 bent. Het komt voor een ieder op het juiste moment.

Investering

De investering is 7950,- als je in één keer betaalt. 

Het is ook mogelijk om in 12 termijnen van 750,- euro te betalen. Een aanbetaling van 1500,- euro, vervolgens 10 termijnen van 750,- euro. Alles excl. BTW.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een exclusieve, volledig 1-op-1 variant met Esther. Daarover informeren we je graag in een persoonlijk gesprek.

Het jaarprogramma ‘Sensitief Leiderschap’ is in te zetten in de volgende vormen:
– Ontwikkelen (persoonlijk) leiderschap
– Loopbaancoaching
– Outplacement
– Re-integratie 1e en of 2e spoor

Ervaringen deelnemers 'Sensitief Leiderschap'

plan je gesprek

Ben jij klaar om door te groeien naar jouw volgende niveau? Om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk én professioneel gebied in relatie tot jouw hoogsensitiviteit, werk en leiderschap? Dan past het Sensitief Leiderschap programma bij jou. 

Plan hier of onder dit bericht geheel vrijblijvend je gesprek in. We bespreken samen wat we voor jou voor mogelijk zien en wat er nodig is om dat te bereiken en hoe ons programma daarbij aansluit.

Jouw ontwikkeling als HSP is ons doel. Niet langer de aangepaste versie van jezelf zijn, maar triggervrij en voluit werken en leven zoals je bedoeld bent.

Vanuit jouw ‘sweet-spot’ tussen onder- en overprikkeling. 

We kijken naar je uit!

Marion, Ellen, Rudolf, Henry, Wendy, Hanne, Heleen, Mariël, Inge, Marianne, Froukje, Marjolein en Esther

In elke regio een coach!

coaches HSP en werk

Ervaring deelnemer HSP & WERK Programma

Ervaring deelnemer HSP & WERK Programma

interesse?

Vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Een telefonisch gesprek is onderdeel van de aanmeldprocedure. 

Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten. Op basis van de verkregen informatie kijken we samen naar wat voor jou de beste stap is op dit moment en welke versie van het programma daarbij aansluit.

"Sensitief Leiderschap
=
Jezelf écht goed kennen,
inclusief je hoogsensitiviteit
én het bewust inzetten"

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We meten bezoekers op onze website via Google Analytics, om onze website te verbeteren Het bijhouden van bezoekgedrag is geanonimiseerd en dus niet terug te leiden naar jouw persoon.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Decline all Services
Accept all Services